Balıkesir'in Ayvalık ilcesinde; Belediye Başkanı Mesut Ergin, kuruluşunu gercekleştirdikleri ve genel kurulunu tamamladıkları kooperatifin satış merkezini hizmete actıklarını duyurdu.
Başkan Ergin, merkezde alışveriş yaptı. Ergin, S.S Ayvalık Uretim ve Pazarlama Kooperatif'inin yerel istihdama katkı sağlayacak projelere, kadın ve genclere gelir getirecek calışmalara ağırlık vereceğini soyledi.

Talatpaşa Caddesi'ndeki, Perakende Sebze Hali Girişinde kooperatif satış merkezinin acıldığını hem Ayvalıklı ureticilerin hem kardeş kooperatiflerin urunlerinin satışının gercekleştirildiğini ifade eden Başkan Ergin, "Biz cocukluğumuzda ulkemizin tarım alanında kendi kendine yeten uc-beş ulkesinden biri olmasıyla gurur duyardık. Ancak bugun ulkemizde gelinen noktada son 30 yıl icinde tarım ve milli uretim hep ikinci plana itildi. Gecen yıl Aralık ayından bu yana yaşadığımız pandemik salgın bir kez daha tarım ve yerli uretimin ne denli onemli olduğunu bize gosterdi" dedi.
ZEYTİNYAĞINDAN RECELE KADAR URUNLERİN HEPSİ ORGANİK
Pandemiden cok once, Mart 2019 secimleri oncesi tarım ve tarımda kooperatifleşmeye onem verileceğini, goreve gelir gelmez, yaşama gecirileceğinin sozunu verdiğini hatırlatan Ergin, "Nitekim secimlerden sonra ilk yaptığımız işlerden biri mahalle evlerini oluşturmak ve Ayvalık Uretim ve Pazarlama Kooperatifini kurmak oldu. Kooperatif demek, dayanışma demektir. Biz bu dayanışmayı halka yayıp oncusu ve destekcisi olduk. Genel kurulumuzu da tamamladık, yola koyulduk. Satış merkezinin raflarında kardeş kooperatiflerin urunleri de yer alıyor. Zeytinden zeytinyağına, peynirden, recele, kuru bakliyattan, erişte ve tarhanaya, sabundan, bitki caylarına kadar pek cok organik urunun satışı yapılıyor. Hemşerilerim gonul rahatlığı ile alış veriş yapabilirler" diye konuştu. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı