Her şeyden once bir Turk kadını eğitimli olmalı..... Eğitim, ozellikle kadınların eğitim eksikliği ulkemizin en buyuk sorunlarından birisi. Eğitim almış bir kadın iyi ve kulturlu bir eş, eğitici, yaratıcı bir annedir. Aynı zamanda ayakları uzerinde durabilen guclu bir kadındır . Bence bir kadın erkeğinin (eşinin)her şeysi olabilmeli.
Eğitim almış ve aynı zamanda calışan bir kadın işinde başarılı olduğu kadar, evinde de mukemmel olmalı. Anneliğini ve bir kadın (bir eş) olduğunu unutmamalı. ‘’Bende calışıyorum’’ ‘’Para kazanıyorum’’ kadınların gorevlerini asla unutturmamalı. Eşine, annesi kadar karşılıksız sevgi ve ilgi gosterebilen, arkadaşı (dostu)kadar vefalı, saygılı; sevgilisi kadar her an sıcacık ve heyecan dolu bir kadın mukemmel kadındır. Erkeğinin varlığına ve yokluğuna kanaat eden, daima eşine destek ve guc veren, sevgi ve saygı dolu, eğitimli calışan kadın; hele ki evinde zevkle calışan, cocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek icin cabalayan sadık bir eş, onunde şapka cıkartılacak kadındır.
Erkekler ve Kadınlar gorevlerini bildiği surece, saygı var olduğu surece sorunlar azalacak hatta tamamen ortadan kalkacaktır. Olağan ustu durumlar dışında,(hastalık vs.) erkeklerin kadınların işlerini yapmalarını pekte uygun bulmuyorum.Kendisi istediği, eşiyle mutfakta yada o iş yaparken gecireceği sureyi birlikte gecirmek adına karısına yardım eden erkeklere ne ala..... Ama kadının eğitim almış ve calışıyor olmasını gerekce gostererek erkeğinden ille de yardım beklemesine, hatta kadının gorevlerini erkekle paylaşmasını hic doğru bulmuyorum. Anadolu’daki ve koylerimizdeki kadınlarımız tipik Turk kadını, ornek bir eş ve ideal bir annedir. Vefalı,sadık saygı dolu..... Onların tek eksikliği eğitim alamamış olmalarıdır. Eğitim alma fırsatı tum kadınlara verildiğinde; işlerinde, evlerinde mukemmeller yaratan eşler, anneler goreceksiniz.
CUNKU KADINLAR COK KUTSAL VE SON DERECE FEDAKAR,URETKEN VARLIKLARDIR....!!!
ideal eş!!!!
Kadınca0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- ideal eş!!!!