Turkiye’deki girişimcilik ekosisteminin guclenmesi ve gelişmesi amacıyla kuresel girişimcilik ekosistemiyle arasında kopru olmayı hedefleyen GEN Turkiye, Nevzat Aydın’ın yonetim kurulu başkanlığında kuruldu. GEN Turkiye, 178 ulkede faaliyet gosteren Kuresel Girişimcilik Ağı’nın Turkiye’deki ayağı olacak.
Gen Turkiye’de Nevzat Aydın’ın yardımcıları Gulden Yılmaz, Hande Cilingir, Sezai Hazır ve Goktekin Dincerler olacak. Ayrıca Ali Sabancı, Cem Sertoğlu, Emine Erdem ve Orhan Turan gibi girişimcilik konusunda ulkemizin onde gelen bircok ismi de gorev alacak.
[h=2]"GEN Turkiye’yi girişimci sayısını artırmak amacıyla kurduk"[/h]
GEN’in uluslararası capta gercekleştirdiği programları Turk girişimcilerle buluşturmayı planlayan GEN Turkiye, girişimcilere, mentor desteğinin yanı sıra melek yatırımcılarla bir araya gelme fırsatları da sunacak ve 2021 yılı itibariyle girişim hızlandırma programlarına, network etkinliklerine, hackathonlara ve eğitimlere başlayacak.
GEN Turkiye’nin Yonetim Kurulu Başkanı olan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı acıklamalarda “Bugun sektorun lideri ve oncusu konumunda olan bir markanın CEO’su; aynı zamanda kendi birikimini yeni nesillere aktarmak isteyen bir melek yatırımcı olarak, bu gorevi ustlenmekten gurur duyuyorum.
GEN Turkiye’yi, bu ağın uyesi 178 ulke ile birlikte dunyadaki girişimci sayısını artırmak, kapsamlı ve kapsayıcı girişimci ekosistemleri yaratmak ve bu alandaki bilgilerimizi paylaşmak amacıyla kurduk. Bir donguden oluşan ve bir butun halinde hareket etmesi gereken girişimcilik ekosisteminin icinde uzerimize duşen sorumluluğu yerine getirmek icin calışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
[h=2]"Uluslararası alanda geliştirilen programları ulkemizde uygulayacağız"[/h]
Insider CEO’su Hande Cilingir ise GEN Turkiye ile ilgili olarak, “GEN’in Turkiye ayağı olarak, uluslararası alanda geliştirilen programları ulkemizde uygulayacağız. Biz, Turkiye’deki girişimcileri ve girişimlerini, global alanda rekabet edebilir duzeye getirmeyi amaclıyoruz. Bu programlar kapsamında girişimcilere mentorluk yapacağız. Turkiye’de girişimciliği geliştirmek ve girişimci sayısını artırabilmek icin butun ekosistem aktorlerini hep birlikte calışmaya ve GEN Turkiye platformu altında yurutulen programlara destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
GEN Turkiye’nin idari yonetiminden sorumlu olacak Habitat Derneği Yonetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, “Bundan 25 yıl once Habitat yolculuğuna cıkarken, hedefimiz; Turkiye’nin bir ucundaki genc ile dunyanın bir ucundaki genc arasında kopru kurmaktı. Bugun ise GEN Turkiye ile hedefimiz; Turkiye’nin bir ucundaki girişimci ile dunyanın bir ucundaki girişimci arasında kopruler kurmak. GEN Turkiye, yıl icerisinde uluslararası bircok etkinliğe ek olarak sahada surekli olarak girişimcilerle birlikte girişimcilik ekosisteminin gelişimi icin calışan icracı bir yapı olacak ve girişimcilik kulturunun gelişmesine katkı koyacak.” derken; Turkven Direktoru Goktekin Dincerler de şu şekilde koştu:
“GEN Turkiye olarak ulkemizdeki politika yapıcılar ve kamu ile iş birliği icerisinde yenilikci, duzenleyici değişikliklerin geliştirilmesi ve gerekli olan politika araclarının belirlenmesi icin calışmalarımızı yuruteceğiz. Bu calışmalar kapsamında dunyadaki iyi uygulama orneklerini değerlendirerek, bu ulkelerdeki politika yapıcılar ile fikir alışverişi yapacağız.”