Antalya'da markete giren bir hırsız, gelen muşteriye hem ekmek sattı hem de kasadaki 700'tlyi alıp, cıkarken 5 TL'de bahşiş bıraktı. Yaşananlar saniye saniye guvenlik kamerasına yansıdı.
Kepez İlcesi Menderes Mahallesi'nde market işleten Cekdar Parıltı'ının iş yerinde 3 gun once hırsızlık olayı gercekleşti. Evi ile marketi yan yana olan Parıltı, iş yerini kısa sureliğine annesine emanet etti. Bir sure sonra markete gelen bir kişi anneye,'Cekdar nerede' diye sordu. Bir sure sonra markete gelen bir kadın muşteri ise urun istedi. Anne eve oğlunu cağırmaya gitti. Bu sırada başında kapişonla markette bekleyen şahıs, kadına istediği ekmekleri sattı ve parayı da cebine attı. Kasayı gozune kestiren şahıs, iki girişiminin ardından kasadaki 700'TL'yi aldı. Şupheli şahıs cıkarken 5 TL'yi de bahşiş gibi tezgahın uzerine bıraktı. Cekdar Parıltı, markete geldiğinde kasanın acık, paraların yerinde olmadığını gorunce guvenlik kamera goruntulerini inceledi. Kapşonlu bir genc tarafından soyulduğunu anlayan Parıltı, durumu 112 Acil Cağrı Merkezine bildirdi. Goruntuleri inceleyen polis, şahsı kısa surede yakaladı.
"Annemi benim ismimi soyleyerek inandırmış"
Cekdar Parıltı, olayın gectiğimi Cuma gunu sabah saatlerinde meydana geldiğini soyledi.
Eviyle marketinin yan yana olduğunu dile getiren Parıltı, " Kısa sureliğine eve gittim, markete de annemi bıraktım. O sırada buraya bir şahıs geliyor ve beni soruyor. Annemde, 'Eve gitti gelecek şimdi' diyor. Şahıs benim ismimi soyleyince annem rahatlıyor ve tanıdığımı duşunuyor. Kasaya gitmez diyor. Hemen arkasından bir kadın muşteri geliyor. Bir şey istemesi uzerine annem eve geliyor. Bu şahıs kadın muşteriye ekmekte satıyor. Ekmek alan kadın daha sonra bizim bahceye geciyor" dedi.
"5 TL bahşiş bırakmış"
Markette yalnız kalan şahsın kasaya yoneldiğini anlatan Parıltı, " İki uc kez kasaya bir hamle yapıyor. Kasanın icindeki paraları alıyor. Cıkarken de Allah razı olsun 5 TL bahşiş bırakıyor. Hırsız muşteriyi de mağdur etmiyor, ekmek bile satıyor. Sattığı ekmeğin parasını da cebine koyuyor. İnsaflı bir hırsız. Teşekkur ediyoruz bu arada ona. Kasadan 700 TL'mizi goturuyor. Goruntuleri izleyince hırsızın rahatlığına şaşırdım. 5 TL'de bize bırakmış, bahşişimizi de aldık. Bizi de unutmasın." ifadelerine yer verdi.
"Olay anı kamerada"
Ote yandan olay anı saniye saniye iş yerinin guvenlik kamerasına yansıdı. Markete gelen kapşonlu şahsın, gelen bir kadın muşteriye ekmek satması, aldığı parayı kasaya koyma cabaladığı ama sonra cebine attığı goruldu. Kadın muşterinin marketten ayrılmasının ardından kasaya yonelen hırsızın, iki kez dışarı gidip geldiği ve en son kasadaki paraları aldığı, cıkarken de 5 TL'yi tezgahın uzerine bıraktığı goruntulere yansıdı. Hızla marketten cıkan şahsın kapşonunu acıp, bolgeden koşarak uzaklaştığı goruldu.
(İsa Akar - Gazi Taş/İHA)