ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı, Turkiye'nin ilk sivil havacılık amaclı yaklaşım radar sistemi Milli Gozetim Radarı'nın (MGR) Gaziantep Havalimanı'nda yurutulen saha kabul calışmalarının tamamlandığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamada, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Milli Gozetim Radarı'nın (MGR) Gaziantep Havalimanı'nda yurutulen saha kabul calışmalarının tamamlandığı bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Mudurluğu'nun onemli AR-GE projeleri arasında yer alan ulkenin ilk yerli ve milli PSR (Primary Surveillance Radar) sistemi olma ozelliğini taşıyan Milli Gozetim Radarının, sureklilik testlerinin bitmesinin ardından hizmete gireceği kaydedildi.

DHMİ VE TUBİTAK İŞBİRLİĞİ İLE GELİŞTİRİLDİDevlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Mudurluğu ve TUBİTAK iş birliği ile tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Milli Gozetim Radarı'nın, hava trafik kontrol hizmetlerinde birincil ve ikincil gozetim radar fonksiyonlarını da sağlayacağı belirtildi. Turk Hava sahasında gozetim aracı olarak kullanılacak yerli ve milli sistemin, Turkiye'nin bu alandaki ihtiyaclarını karşılayacağı, hem de dışa bağımlılığın ortadan kaldıracağı ifade edildi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı