MERSİN'de duzenlenen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda bir ilki başararak yer aletinde aldığı gumuş madalyayla şampiyonada bu branşta buyuklerde madalya kazanan ilk kadın sporcumuz olan Goksu Uctaş Şanlı, İzmir'de buyuk bir coşkuyla karşılandı. Genclik ve Spor İl Muduru Murat Eskici, Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı İsmail Goktekin, şampiyon cimnastikciler İbrahim Colak, Ahmet Onder ve Ferhat Arıcan ile sporcular karşılama toreninde hazır bulundu.
Daha once 2012 Londra Olimpiyatları'na giderek olimpiyata katılan ilk artistik cimnastikcimiz olan, aynı zamanda 5 yaşında bir kız cocuk annesi Goksu Uctaş Şanlı'ya Genclik ve Spor Mudurluğu binasında cicekler verildi. Tum sporcuları yurekten kutladığını ifade eden Genclik ve Spor İl Muduru Murat Eskici, "Sporcularımızla gurur duyuyorum, bize buyuk bir sevinc yaşattılar. Pandemi ile mucadele ettiğimiz, İzmir depremi yaşadığımız surecte başarıların art arda gelmesi İzmir halkına, İzmir gencliğine ve İzmir sporuna bir can verdi, bir ruh verdi, bir mutluluk verdi" dedi.
"GOKSU İLKİ BAŞARDI"Gecen hafta İbrahim Colak ve Ferhat Arıcan'la yaşadıkları mutluluğa Goksu'nun da eklendiğini belirten Eskici, "Goksu'yu tebrik ediyorum. Kendisi bir anne olmasına rağmen 33'uncu Avrupa Cimnastik Şampiyonası'nda tarihinde ilk defa madalya kazandı. Gercekten kendisini ne kadar tebrik etsek az diye duşunuyorum. Goksu'nun bir evladı var, kendilerine mutluluklar diliyorum. Evladının da Goksu gibi başarılı olacağına inanıyorum. Butun annelere ve kadınlara ornek olmuştur. Bu başarılar tesaduf değil. Bu ekip işi. Bu ulke buyuk başarılar elde edecektir. Bizler de Sayın Bakanımızın liderliğinde, Genel Mudurumuzun destekleriyle Turk sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu."MUTLU VE GURURLUYUM"Ulkemize Avrupa ikinciliğini getiren Goksu Uctaş Şanlı da cok mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi. Milli sporcumuz, "Oncelikle burada olmak cok heyecanlı. Mutlu ve gururluyuz. Genc arkadaşlarımız finallerde geleceğe dair ne kadar umutlu olduğumuzu gosterdi bize. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yaparak ulkemizi temsil ettik, sonunda madalyayı kaptık. Boyle buyuk organizasyonun ulkemizde olması kısa zamanda Federasyonumuzun yaptığı buyuk başarıdır. Titizlikle bir organizasyonun yurutulmesi ulkemizin ve Federasyonumuzun ne kadar guclu olduğunu gosterdi. Bizlere destek veren antrenorlerimize, arkadaşlarımıze, ailemize, Spor Bakanlığımıza, Genel Mudurluğumuze ve İl Mudurluğumuze teşekkur ediyorum. Bu bir ekip işi. Biz hep birlikte buralara geldik, bu madalyayı hep birlikte kazandık" ifadelerini kullandı.Şampiyonaya katılan tum ulkelerin Turkiye'den ve organizasyondan buyuk bir memnuniyetle ayrıldığını anlatan Goksu Uctaş Şanlı, "Bundan sonraki surecte Turk kadınının neler yapabileceğini hepimiz gosterdik. Evladıma karşı mahcup olmadan eve donebilmek benim icin cok onemliydi. Cunku benim kadar kızım da fedakarlık yaptı. Yaklaşık 1 aydır ailemi ve kızımı gormuyordum. O an benim icin cok zordu. Ama ben motivasyonumu sağlayıp yarışmalara katıldım ve ulkeme madalya getirdim" şeklinde konuştu."HERKESE ORNEK OLDU"Federasyon Asbaşkanı İsmail Goktekin de sporcularla gurur duyduklarını soyledi. Buyuk başarılar geldikce cimnastik branşına ilginin daha da buyuk olacağını ifade eden Goktekin, "Avrupa Şampiyonası Mersin'de duzenlendi. Organizasyon once Fransa'da yapılacaktı. Kovid-19 pandemisi nedeniyle Fransa şampiyonayı yapamayacağını acıkladı. Sonra Azerbaycan da organizasyonu yapamadı. Biz iki ay gibi kısa bir surede Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat takibiyle, Spor Bakanlığımızın da destekleriyle biz bu işi ustlendik. Boyle bir organizasyonu kısa surede yapmamız takdire şayandır. Avrupa Cimnastik Birliği bize teşekkur etti. Salonumuz, ekibimiz, otellerimiz, Mersinimiz 10 uzerinden 10 not aldı. Turk insanına imkan verildiğinde neler başarabileceğimizi gosterdik" dedi."İZMİR COK BAŞARILI"İzmir'den cok başarılı sporcular cıktığını anlatan Goktekin, "Avrupa Erkekler Cimnastik Şampiyonası'nda madalya alan 3 sporcumuz İzmir'den. İzmir cimnastiği kızlarda da cok ileri duzeyde. Turkiye'de bu işi onde goturen iki ilimiz var; İzmir ve Bolu. Genclerde de biz madalya aldık. İstanbul'dan bir sporcumuz tarihte ilk defa dereceye girdi, bronz madalyayı aldı. Sayın İl Mudurumuze cok teşekkur ediyorum, bizimle cok ilgililer. Cocukların sorunlarına kadar bire bir ilgileniyor. Bu kadar fazla destek varken sporcularımızın ve antrenorlerimizin başarı almaması imkansız. Goksu Uctaş Şanlı 30 yaşında, onun takım arkadaşları 16 yaşında. Takım arkadaşından iki kat buyuk. Goksu ablaları onlara ornek oluyor. Goksu, 30 yaşına kadar cimnastik yapabileceğini gosterdi. Kızlarımız liseye ya da universiteye başladığında sporu bırakıyordu. Goksu bugun 30 yaşında ve anne. Avrupa ikinci olması herkese ornek" diye konuştu.KIZI LİNA EN BUYUK DESTEKCİSİArtistik Cimnastik Dunya Kupası'nda altın madalya kazanan sporcu olarak da tarihe gecen 30 yaşındaki Goksu Uctaş Şanlı'ya en buyuk desteği 5 yaşındaki kızı Lina veriyor. Hem kariyer yapıp hem de anne olan Şanlı, Londra 2012 Olimpiyatları'na katılarak tarihte Turkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın cimnastikci unvanını aldı. Evlenip anne olduktan 11 ay sonra spora donen Goksu, 2016'da Mersin'deki Artistik Cimnastik Dunya Kupası'nda altın madalya kazanmayı başarmıştı. Spora 5 yaşında başlayıp, cimnastikte ilk madalyasını 7 yaşında alan Goksu Uctaş Şanlı, milli takımda kendisinin neredeyse yarı yaşındaki takım arkadaşlarına da buyuk ornek oluyor.