Genc kızlar arasında ozel donemlerine ait bir takım soylenti denilebilecek yanlış bilgiler vardır, konuşulur hatta cekinceleri nedeniyle bu soylentilere de inanılır. Genel olarak soylenti dediğimiz bilinenlerin doğruları ile actığm bu yazıda bulabilirsiniz meleklerim..


Regl donemlerinizin ne zaman olduğunu herkes anlar.
Doğrusu:
Herhangi bir kimsenin regl gunlerinizde olup olmadığınızı bilmesinin tek yolu, sizin bunu ona soylemenizdir! Sokakta yururken kimin regl gunlerinde olup kimin olmadığını anlayabilir misiniz?
Regl gunlerinizde yuzmeye gidemezsiniz.
Doğrusu:
Regl gunlerinizde yuzmeye elbette ki gidebilirsiniz! Sadece ped değil, tampon kullanarak.
Tampon kullandığınızda bekaretinizi kaybedersiniz.
Doğrusu:
Bekaretinizi yalnızca cinsel ilişkide bulunmakla kaybedebilirsiniz. Regl gunlerindeki korunma konusundaki seciminizin hicbir etkisi yoktur, dolayısıyla cinsel ilişkide bulunmadan once tampon kullanmamanız icin sebep yoktur.
Regl gunlerinizde hamile kalamazsınız.
Doğrusu
Regl doneminizdeki diğer zamanlardan daha duşuk olmakla birlikte, regl gunlerinizde gebelik oluşması, ozellikle de regl doneminizin ortalarında olduğunda imkansız değildir. Bu riski goze almayın ve korunmasız cinsel ilişkinin sizi aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıkların taşıyıcılarından hastalık kapmaya acık duruma getirdiğini unutmayın.
Regl gunlerinizde tum fiziksel faaliyetlerinizi durdurmanız gerekir.
Doğrusu:
Vucudunuzu dinleyin ve kendinizi iyi hissettirecek neyse onu yapın! Peki egzersizle ilgili olarak? Aslında ne kadar aktif olursanız, kramp girme ihtimali de o kadar duşuktur!
Regl gunlerinizde olabildiğince az duş almanız ve yıkanmanız gerekir.
Doğrusu:
Genc kızlar genelde regl gunlerinde daha cok terler ve o yuzden bu donemlerde banyo yapmaları normal zamandan daha da onemli duruma gelir. Kendinizi temiz ve canlı hissetmeniz acısından istediğiniz zaman duş alın.
Regl Oncesi Sendromu (PMS), tamamen kafanızdadır.
Doğrusu:
Regl gunlerinizden once, vucudunuzdaki hormon duzeyleri fırlar ve siz de sinirli veya mutsuz olabilir veya kramp ya da baş ağrısı gibi fiziksel sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Regl Oncesi Sendromu (PMS), gercek bir durumdur ve goz ardı edilmemelidir.