Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Erişilebilirlik Odulleri" kapsamında duzenlediği sosyal sorumluluk kampanyasına, aralarında oyuncu Turgay Tanulku, Hakan Boyav, Bulent İnal, sanatcı Murat Kekilli ile A Milli Takım oyuncularının da bulunduğu cok sayıda tanınmış isim destek verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği "2020 Erişilebilirlik Yılı" kapsamında, Bakanlık tarafından kamu, ozel kurum ve kuruluşlar ile kişilerin; engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan projelerini kamuoyuna duyurmak ve bu konuda calışmaların artırılmasını teşvik etmek amacıyla "Erişilebilirlik Odulleri" verilecek.
Engelliler, yaşlılar ve hareket kısıtlılığı bulunan vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım ve urunler ile proje ve uygulamaları bu sene 9 kategoride odullendirecek Bakanlık, bu cercevede bir tanıtım kampanyası da başlatmıştı.
AA muhabirinin edindiği bilgilere gore, kamu spotlarının yanı sıra Turkiye genelinde dijital afiş, billboardlar ve pankartlarla farkındalık calışmalarının surdurulduğu kampanyaya tanınmış isimler de tam destek sağladı.
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncularından sporculara, burokratlardan akademisyenlere uzanan cok sayıda isim, sosyal medya hesaplarından "Erişilebilir Turkiye, engelsiz yaşam icin ben de buradayım" mesajını paylaşarak, sosyal hayatın her alanında engelli vatandaşlar icin gereken erişilebilirlik duzenlemelerinin yapılması cağrısında bulundu.
"Engelsiz yaşam icin ben de buradayım" dediler
Bakanlığın kampanyasına sosyal medya mesajlarıyla destek veren isimler arasında oyuncular Turgay Tanulku, Hakan Boyav, Bulent İnal, Hakan Bilgin, Alara Turan, Ali Nuri Turkoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gokşin Sarac, İsmail Hakkı Urun, Tolga Ozturk ile Cem Uras yer alıyor.
Ayrıca sanatcı Murat Kekilli de "Erişilebilir Turkiye, engelsiz yaşam icin ben de buradayım" mesajını paylaşan sanatcılardan oldu.
Sosyal sorumluluk kampanyasına A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenoru Orhun Ene, milli oyuncular Gizem Yavuz, Doğuş Ozdemiroğlu, Berk İbrahim Uğurlu; milli futbolcular İrfan Can Kahveci, Mehmet Topal, Berkay Ozcan gibi isimler de destek sağladı.
Yunanistan'da duzenlenen Uluslararası Paralimpik Yuzme Yarışları'nda altın madalya kazanarak Paralimpik A Barajı'nı gecen 14 yaşındaki Koral Berkin Kutlu, paralimpik milli yuzucu Sevilay Ozturk, Masa Tenisi Milli Takımında yer alan sporcu Merve Cansu Demir ile Nesim Turan, karate sporcusu Furkan Koseoğlu, paralimpik okcular Nil Mısır, Yiğit Caner Aydın ve Merve Nur Eroğlu da kampanyaya destek verdi.
Akademisyen ve burokratların da mesajlarıyla katılım sağladığı sosyal sorumluluk kampanyası, sivil toplum kuruluşlarının da paylaşımlarıyla geniş kitlelere yayıldı.
"Erişilebilir Turkiye, Engelsiz Yaşam icin ben de buradayım" sloganıyla surdurulen kampanyaya isteyen herkes videolarıyla katkı sağlayabilecek.
Ote yandan 1075 başvurunun yapıldığı, "Erişilebilirlik Odulleri" icin de Bakanlığın duzenlediği halk oylaması, 31 Aralık'a kadar "erisilebilirlik.ailevecalisma.gov.tr" internet sitesi uzerinden devam edecek.