Moda tasarımının farklı bir alanındasınız, desen tasarımı yapıyorsunuz… Bu alanı secmeniz nasıl oldu?
Aslında eğitimime moda tasarım alanında başlamıştım ancak 2 yıl okuduktan sonra asıl keyif aldığım şeyin cizim ve renkler olduğunu farkettim. Okulumu ve bolumumu değiştirip illustrasyon bolumunden mezun oldum. Universite bittikten sonra uzerinde calıştığım projelerde desen konusuna yoneldim.

Kendi markanızı yaratana kadar neler yaptınız?
3 yıl boyunca yurtdışına ihracat yapan bir şirkette gorev aldım. Benim icin cok onemli bir tecrubeydi. Yaratıcı surec dışında da oğrenmem gereken ne kadar cok şey olduğunu anladım. Zamanı gelince de Fonfique'i kurmak icin ayrıldım.
"RENKLİ İC DUNYAMIN BİR YANSIMASI"
Fonfique'de neler var? Hangi urunleri bulmak mumkun?
Fonfique'te gunluk hayatınızda rahatca kullanabileceğiniz bircok fonksiyonel urun mevcut. Kartlıktan laptop cantasına, makyaj cantasından telefon kılıfına geniş bir secki var. Bu urunlerin yanı sıra gecen sene kupa, fincan gibi ev urunlerini de koleksiyonumuza ekledik.
Tasarım anlayışınızı nasıl anlatırsınız? Desenlerinizden bize gecen hislerin ne olmasını istiyorsunuz?
Renkler ve renk uyumlarıyla oynamayı cok seviyorum. Fonfique desenlerini gorunce mutlu hissetmenizi amaclıyorum. Paketinden diğer kucuk detaylarına kadar bunu hedefleyerek tasarlıyorum.
Cok pozitif, renkli tasarımlara imza atıyorsunuz… Neler ilham kaynağınız?
İce donuk bir kişiliğim olduğu icin, desenlerimi, renkli ic dunyamın dışa vurumu olarak goruyorum. İlham kaynaklarım sonsuz; benim bir duygu hissetmemi sağlayan her şeyden ilham alabiliyorum. Genelde doğanın kendisinden, tanıştığım insanlardan, seyahatlerimden, gorduğum renklerden, izlediklerim ve dinlediklerimden... Kısaca her şeyden ilham alabiliyorum.
Evlerimize kapandığımız bir donemden geciyoruz; siz bu sureci nasıl gecirdiniz? Yaratıcılığınız bu surecten nasıl etkilendi?
İlkbaharda gecirdiğimiz tam kapanma surecinde hic durmadan cizim yaptım. O yuzden kendi adıma cok verimli bir donem oldu diyebilirim. Ancak artık bu durumun bir an once bitmesini ve en kısa zamanda sağlıklı gunlerimize geri donmeyi temenni ediyorum.
Fonfique ile bircok iş birliğine imza atan Ceylan Kolat, bu yılbaşı icin Boyner'e koleksiyon hazırladı
Kaynak: Hurriyet