Tutum, Yatırım ve Turk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Turkiye'nin farklı bolgeleri ve Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti'nden (KKTC) oğretmenler sanal ortamda "Turkiye sınıfı" oluşturdu.
Turkiye'nin 7 bolgesi ve KKTC'den oğretmenler "Tutum, Yatırım ve Turk Malları Haftası"nın onemini oğrencilere aşılamak ve bu hususta oğrencileri bilinclendirmek icin sanal ortamda oluşturulan sınıfta 100 oğretmen ve 250 oğrenci yer aldı.
Etkinliğe Rize'de Cay İlkoğretim okulu 4-A Sınıfı oğretmeni Hatice Varol ile oğrencileri katıldı.
Varol, yaptığı acıklamada, Turkiye'nin dort bir koşesinden bu sınıfa katılan oğretmen ve oğrencilerin sanal ortamda bir Turkiye sınıfı oluşturarak, bolgelerine ait urunleri birbirine tanıtıp tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın onemine dikkat cekildiğini soyledi.
Yerli malı ile ilgili farkındalık oluşturmayı amacladıklarını anlatan Varol, proje koordinatorluğunu Alanya İlce Milli Eğitim Mudurluğu'nun yaptığını, uc gun boyunca sanal oramda 3 oturum şeklinde gercekleştirilen projede 150'nin uzerinde yerli malı sunumu yapıldığını belirtti.
Varol, Rize'nin yerli malı olarak oneli tarım urunlerinin başında gelen cayın bahceden bardağı tanıtımını yaptıklarını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhittin Sandıkcı