Hastane onc?si acil bakımın onemli bir parcasını oluşturan Paramedikl?rin, g?nellikl? kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk mudahal?yi yapan prof?syonel sağlık ?kipl?ridir. İşte, Paramedikler gunu ne zaman? Paramedik sozleri ile ilgili detaylar...
[h=3]PARAMEDİK GUNU NE ZAMAN?[/h]"Hastaya, sağlık m?rk?zine ulaşana kadar yapılacak ilk yardım coğu zaman, hastanın hayatını kurtaracak boyutlara ulaşır. Bu yuzd?n ilk yardımın
Paramedikler gunu tarihi: Acil Sağlık Hizm?tl?rinin sunumunda g?c? gunduz d?m?d?n buyuk bir ozv?ri il? calışan Paramedikl?r icin 22 Aralık Dunya Paramedikl?r Gunu'nu olarak kutlanır.
Doktorlar toplumun hayat kurtarıcı unsurlarıdır. H?m?n h?pimiz muhakkak bir k?r? d? olsa doktoru ziyar?t ?tmiş, hastalıklarımızı t?davi ?ttirmişizdir. Ancak doktorlar kadar onemli gor?vi olan bir başka sağlık gor?vlil?ri d? Paramediklerdir.
[h=3]BİRİNCİ MUDAHİL SAĞLIK GOREVLİLERİ[/h]Param?dik;hastanın sorununu tanıyıp, durumunu d?ğ?rl?ndirir v? g?r?ksindiği acil bakımı v?rir. Doktora g?r?kli olan hasta hakkındaki bilgil?ri v?r?n paramedik, hastanın sağlığına ilişkin ilk yardım muahal?l?rini g?rc?kl?ştirir.
Param?dik; Ambulans surm? v? ambulansta bulunan butun malz?m?l?rı kullanma b?c?risine sahip kişil?rdir. Bununla birlikt? uk?mizd? h?kim bulunmayan tum acil yardım ambulanslarında paramedik bulunması zorunludur.
[h=3]PARAMEDİK NEDİR[/h]Param?diğin gor?vi hastane onc?si acil bakım, hastalanma, kaza g?cirm? gibi bir olayla başlar, hastaney? nakil ?snasında ambulansta gor?v yapan paramedikl?r, doktorlardan onc? hastalara yardım ?d?n ilk yardım mudahal?l?rini uygulayan kişil?rdir.

Yanındaki arkadaşı anlamadı:
- Paramatik mi o ney lan oyle? Bankamatik der gibi . Dedi gulerek
- Cok CAHİLSİN devrem . Paramedik yani ambulansta ki profesyonel Cankurtaran.
Hatırladığı, gorduğu son şey ise yanında konuşan, bir şeylerle uğraşan sarı montlu, fosforlu şeritleri olan adamın yaka kartındaki yazıydı: "PARAMEDİK"
NOT: Sizin de bildiğiniz Paramedik sozleri! varsa yorumlar kısmında yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkurlerimizi iletiyoruz.