Mersin'de gercekleşen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda gosterdiği başarılı performansla yer aletinde ikincilik elde eden milli cimnastikci Goksu Uctaş Şanlı, bu alanda gumuş madalya kazanan ilk kadın Turk sporcu olarak adını tarihe yazdırdı.
Cimnastikci Goksu Uctaş Şanlı, AA muhabirine, şampiyonada hem bireysel hem de takım halinde tarihi başarılara imza attıklarını soyledi.

Takımlarda Avrupa 4'uncusu olduklarını anımsatan Goksu, genc sporcuların gelecek vadettiğini kaydetti.
Milli sporcu Goksu, şampiyonada gumuş madalya kazanmanın gururunu yaşadığını anlatarak, "Şampiyona benim icin cok guzel sonuclandı, cok mutluyum. Bu bir ekip işi. Bu madalyanın arkasında cok fazla insan var. Madalyayı Turk kadınları ve annelere armağan ediyorum. Bana destek veren herkese teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Kariyeri boyunca heyecanla beklediği hayalini gercekleştiğini dile getiren Goksu, şoyle konuştu:
"Bu başarının arkasında cok fazla emek var. 25 yıldır bu işin icindeyim. 25 senedir bu anı bekledim. Cok mutluyum, soyleyecek hicbir şey bulamıyorum. Antrenmanlara ve calışmalara devam edeceğim. 2 yıllık bir hedefim daha var. Bu 2 yıl icin daha nice başarılara imza atacağıma inanıyorum. Genc sporculara ornek olabildiğim icin cok sevincliyim. Onların vizyonlarını genişletmek icin hep mucadele ettik. Onlarla birlikte olimpiyat kapısını aralamış olduk. Olimpiyatlarda madalya alabileceklerine inanıyorum. O kapı hicbir zaman kapanmayacak."
Milli cimnastikci Goksu, şampiyonanın hayatı boyunca unutamayacağı anlardan biri olarak kalacağını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hakan Can Şahin