CANAKKALE'nin Biga ilcesinde Halil Ozcan'a (53) ait 70'e yakın tavuk ve 3 kuzu, iddiaya gore sokak kopeklerinin saldırısı sonucu telef oldu.
İlceye bağlı İdriskoru koyunde 20 yıldır hayvan yetiştiriciliği yapan Halil Ozcan'a ait ağıla saat 05.30 sıralarında giren sokak kopekleri kuzu ve tavuklara saldırdı. Ağıldan sesler geldiğini duyan bir koylu durumu Halil Ozcan'a bildirdi. Ağıla gelen Ozcan, 3 kuzu ile 70'e yakın tavuğunun telef oldunu belirledi. Saldırıya uğrayan bir gebe koyun ise veteriner hekim tarafından tedaviye alındı.
Bolgedeki sokak kopekleri konusunda onlem alınmasını isteyen Halil Ozcan, "70'e yakın tavuğum oldu. 15 tane tavuğu yiyip, parcalamışlar, derelere goturmuşler. Yaşanan olayı koyden işe giden bir arkadaş haber verdi. Ağıla geldiğimde her tarafta hayvan olusunu gordum. Koyunlar dağılmış, korkudan bazıları dereye kacmış. 3 tane kuzum telef oldu. Yeni doğum yapan koyunum ile yeni doğuracak olan koyunum bugun, yarın olurler. 65 tane olmuş tavuk attım. Cevrede de telef olmuş tavuklar var. Yarısı da korkudan dere kenarına cevreye dağılmış. Bu sokak hayvanlarına bakanlara sesleniyorum. Burası orman ya da milli park değil. Bu hayvanları nereye gotureceklerse gotursunler, nerede bakacaklarsa baksınlar, biz başka bir şey istemiyoruz" dedi.Ote yandan gecen ekim ayında koyde 19 sokak kopeği zehirli tavuk ciğeri verilerek zehirlenmiş ve Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği olaya tepki gostermişti. Bu olay sonrasında koy halkı ile hayvanseverler karşı karşıya gelmişti.