ZONGULDAK'ta, gecen kasım ayının son haftasında artış eğilimine gecen gunluk vaka sayıları, son alınan tedbir ve kısıtlamalarla birlikte yarı yarıya duştu. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında bulunan haritadaki kırmızı alanlar yeşile donmeye başladı.Kentte kasım ayının son haftasında, Turkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da vaka sayıları hızla arttı. Gunluk 800'leri gecen vaka sayıları, alınan tedbir ve kısıtlamalarla duşuşe gecti. Son iki haftada gunluk vaka sayıları yarı yarıya duşerek gunluk 400'lerin altına geriledi. HES uygulamasında bulunan haritada ki kırmızı alanlar da yeşile donmeye başladı. Kent merkezindeki kırmızı alan devam ederken bazı mahallelerde ki azalan vakalar HES uygulamasında da gozlendi. Zonguldak Valiliği ve İl Sağlık Mudurluğu, tedbirlere uymayı surdurmeleri konusunda halkı uyarmaya devam ediyor. Filyasyon ekipleri de gece ve gunduz demeden calışmalarını surduruyor. Kısıtlama dışında kalan saatlerde de halkın yoğun olduğu bolgelerde sık sık denetim yapılıyor.
İki oğlu doktor olan Gulyaşar Kefeli, pandemi doneminde sağlık calışanlarının ailelerinin cok zor gunler gecirdiğini soyledi. Cocuklarının yuzune hasret kaldığını ifade eden Kefeli, "Ben kısıtlama olması taraftarıyım. Bu tedirginliğimiz kalksın. Torunlarımızla, cocuklarımızla goruşemiyoruz. Kocaeli'nde olan ile yazın cok az goruştuk. Burada doktor olan oğlum gelip ihtiyaclarımızı getiriyor kapıdan sonra gidiyor. Torun bile sarılmıyor. Aşıdan sonra sarılacağım diyor. Sadece sağlık calışanları değil, ailelerde zorluk cekiyor. Kapıdan uzaktan goruyorum. Tedbirlere uyulması lazım. Eskiden bu kadar olum yoktu. Cember cok daraldı. Herkes tedbirlere uysun, kendi ailesini duşunsun. Biz nasıl goruşmuyorsak onlar da goruşmesin" dedi.Emekli maden işcisi İsmail Keleş ise halkın kısıtlamalara yeterli anlamda uymadığını duşunduğunu anlattı. Banka onunde sıra bekleyen Keleş, "Banka onunde sırada adam maskesini cıkarıp yere tukuruyor. Soyleyince 'sanane' diyor. Kimse tedbirleri dikkate almıyor. Dolmuşta koronayı atlattım diye bir genc yuzume doğru ufluyor. Daha ben ne diyeyim. Vatandaş sıralarda birbirine giriyor. Uyarınca dikkate almıyorlar. Koronayı yeni atlattım diyor. Bende mi yakalanıp atlatayım?" diye konuştu.
- Zonguldak