HAYDAR TOPRAKCI - İzmir'deki depremde gocen Rıza Bey Apartmanının zemin katında bulunan marketi enkaz altında kalan işletmeci Fırat Şeyben, yeni actığı dukkanıyla yaşadığı acıları unutmaya calışıyor.
Ticaret hayatına 4 yıl once babasıyla actığı markette başlayan Şeyben'in hayatı, 30 Ekim'de 6,6 buyukluğundeki depremle değişti.

Deprem sırasında markette bulunan babası son anda kurtulan Şeyben'in gecim kaynağı olan marketi ise enkaz altında kaldı.
Apartmandaki dostlarının olumuyle buyuk uzuntu yaşayan Şeyben, yeni bir başlangıc yapmak icin Bornova ilcesinde bir dukkan kiraladı, arkadaşları ve yıllarca beraber calıştığı firmaların desteğiyle marketini yeniden actı.
Fırat Şeyben, AA muhabirine yaptığı acıklamada, depremin ardından aile olarak hem maddi hem manevi buyuk acılar yaşadıklarını soyledi.
Deprem anını hala unutamadığını belirten Şeyben, şoyle konuştu:
"Ben 2 dakika once dukkanımdan ayrılmıştım. Sokağın ortasındaydım. Marketimizde babam vardı. Bir anda toz bulutu oldu ve goz gozu gormez hale geldi. O anda toz bulutunun bizim binadan geldiğini duşunmedim. Binaya yaklaştıkca enkazı gormeye başladım ve binaya koştum. İnsanlar bağrışıyordu, yardım cığlıkları duyuyordum. Ben o anda babamın derdine duştum, acaba cıktı mı diye. Binaya doğru koşarken insanlar beni tuttu. Meğer babam cıkmayı başarmış. Babam 'ben kacarken bina arkamdan yıkıldı' dedi."
Şeyben, enkaz kaldırma calışmaları bittikten sonra bir daha Rıza Bey Apartmanının bulunduğu yerden gecemediğini de vurguladı.
Depremde her gun konuştuğu, şakalaştığı arkadaşlarını kaybettiğini, kendisinden alışveriş yapan insanların artık yaşamadığını duşunmenin yaralayıcı olduğunu belirten Şeyben, her şeye rağmen hayata yeniden başlaması gerektiğine inandığını anlattı.
Şeyben, şunları kaydetti:
"Depremden bir ay sonra yeni bir iş yeri arayışına girdim. Bornova'da yeni bir market yeri kiraladım. Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ, resmi prosedur konusunda bana yardımcı oldu. Yeni bir hayata başlıyoruz ama daha olayın şokundayız. Her şeye sıfırdan başlıyorum. Butun cevren, arkadaşların gidiyor. Yeni komşular, iş arkadaşları, muşteriler. Ben şanslı bir insan olduğuma inanıyorum. Boyle olmasa ben de babam da enkaz altında kalabilirdik. Depremden kurtuldum, şansım da var, iş yerimi yeniden kurdum. O nedenle hayattan beklentim yuksek. Daha guzel işler yapacağımızı duşunuyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler