Kocaeli Buyukşehir Belediye Başkanı Tahir Buyukakın, pandemi oncesi onlarca amator musabakanın oynandığı ve futbol kuluplerinin antrenman yaptığı Derince Stadyumu'nun sentetik cim sahasının yenileyeceklerini acıkladı.
Kocaeli Buyukşehir Belediye Başkanı Tahir Buyukakın, pandemi oncesi onlarca amator musabakanın oynandığı ve futbol kuluplerinin antrenman yaptığı Derince Stadyumu'nun sentetik cim sahasını yenileyeceklerini acıkladı. Amator spor kuluplerinin beklediği mujdeli haberi Derince'deki saha incelemesinin ardından acıklayan Buyukakın, "Gerek amator spor kuluplerimizin temsilcileri gerekse teknik ekiplerimizdeki arkadaşlarımız sahanın yenilenmesi talebini bizlere iletmişlerdi. Pandemi nedeniyle maalesef amator musabakalarda oynanmıyordu. Bu zamanı da bir fırsata dondurerek hızlı bir şekilde bu saha zemininin yenilenmesini gercekleştireceğiz. Altı aylık bir zaman diliminde, Derince'deki ve cevredeki tum amator spor kuluplerinin faydalanacağı yeni zeminle takımlarımızın beklentilerine cevap vereceğiz" dedi.
Kocaeli'nin her ilcesinde genclik, spor, kultur ve sanat alanlarında adım attıklarını belirten Buyukakın, "Amator takımlarımızın ve sporcularımızın beklentisine inşallah hızlı bir şekilde cevap vereceğiz. Yeni zeminin ilcemize ve futbolseverlere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Kocaeli Buyukşehir Belediye Başkanımız Doc. Dr Tahir Buyukakın bugun bir kez daha Derincemize cok guzel bir mesaj verdi diyen Zeki Aygun, "Tahir başkanımıza cok teşekkur ediyorum. Amator futbol takımlarımızın bu tesisteki sahanın değişimini arzu ediyorlardı. Bu mujdeden dolayı cok mutluyuz. Burada
spor yapacak altyapılardaki sporcularımız ve takımlarımız adına Tahir Başkanımıza bir kez daha şukranlarımı soylemek istiyorum" şeklinde konuştu.
İnceleme sırasında acıklanan mujdeli habere tanık olan Belediye Derincespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Polat ise, "Amator spor takımlarımız, altyapıdaki oğrencilerimiz ve aileleri bu habere cok sevinecekler. Bugun cok neşeliyiz. Tahir başkanımıza cok teşekkur ediyoruz. İyi ki varlar" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ