Bilecik İl Milli Eğitim Muduru Mustafa Sami Akyol, Korona virusu (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim sureci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili bakanlıkları tarafından bazı duzenlemeler yapıldığı soyledi.

İl Muduru Akyol, yaptığı acıklamada, "İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir. Ortaokul ve liselerde birinci doneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları uzerinden olcme değerlendirme yapılacaktır. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar halinde gercekleştirilecektir. İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaoğretim oğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık 2020 Pazartesi gunune kadar velilerinin okul yonetimine başvurması halinde, oğrenim gordukleri okul ile aynı okul turunde olması kaydıyla o tarih itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabileceklerdir. İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim oğretim yılının ilk doneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gunune kadar devam edecektir.22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yonetimlerince, farklı gun ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacaktır.25 Ocak 2021 Pazartesi gunu başlayacak yarıyıl tatil suresine ikinci donemdeki bir haftalık ara tatil suresi de eklenmiştir. 2020-2021 eğitim oğretim yılının ikinci donemi 15 Şubat 2021 Pazartesi gunu başlayacaktır" dedi. - BİLECİK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı