Mersin'de gercekleşen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, gencler kategorisinde bronz madalya kazanan 14 yaşındaki milli sporcu Derin Tanrıyaşukur, kariyerindeki ilk Avrupa madalyasının mutluluğunu yaşıyor.
Cimnastiğin "yukselen yıldızı" Derin Tanrıyaşukur, AA muhabirine, şampiyonada asimetrik paralel aletindeki performansıyla madalya kazandığını anladığı sırada sevincten adeta havaya uctuğunu soyledi.

Takım arkadaşlarının yarışlarda kendisine buyuk destek verdiğini aktaran milli sporcu Derin, "Şampiyonadaki hedefim, serimi az ve oz yapıp eğlenmekti. Madalya hedefim yoktu, başarı elde edebileceğimi duşunmuyordum. Madalya kazanmak hayalimdi, ucuncu olduğum anda cok heyecanlandım, mutlu oldum ve sevindim." dedi.
Derin, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarıştığını ifade ederek, şoyle konuştu:
"Avrupa'da ilk kez yarıştığım icin final musabakalarından once gergin ve heyecanlıydım. Buyuk bir yarışmaya cıktığımı biliyordum. Bircok ulkeden cok sayıda iyi sporcu organizasyona katıldı. Benim icin cok iyi bir deneyim oldu. Başarı elde edip madalya kazandığım icin cok mutluyum. Bundan sonra kariyerime iyi bir şekilde devam edeceğim. Elde ettiğim başarıyı butun aletlere taşımak istiyorum. En buyuk hedefim, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda giderek başarı elde etmek. "
Genc sporcu Derin, şampiyonada elde ettiği başarıda emeği gecen Turkiye Cimnastik Federasyonu yoneticileri ve antrenorlerine teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serkan Avci