Suriyeli sanatcı Amiral Aldan, İdlib'de bulunan kamplarda yaşayan cocukların yuzunu guldurmek icin cadırlara cocukların sevdiği cizgi film karakterlerini ciziyor.
Suriye'de universitede Psikolojik Danışmanlık Bolumu'nde ikinci sınıf oğrencisi olan Amiral Al-Dany, kamplarda yaşayan cocukları ziyaret edip onları sevindiriyor. İdlib kırsalında ailesi ile yaşayan Al-Dany, farklı kampları ziyaret ederek televizyonları olmayan ve cizgi filim izlemeyi ozleyen cocuklar icin resim ciziyor. Al-Dany cizdiği resimlerle cocukların yaşadığı acı, zulum ve kotu anıları unutturmak ve yuzlerini guldurebilmeyi amaclıyor.

Cocuklar ise Al-Dany ile zaman gecirip cizim sırasında onu buyuk hayranlıkla izliyor.
Amiral Al-Dany, "Cadırda yaşayan cocukların televizyonları yok, cizgi filmleri izleyemiyorlar. Bu nedenle cizgi filmlerin karakterlerini cadırlara cizmek cizme fikri geldi. Onlar mutlu olsun ve cizgi filim karakterlere yakın tanısınlar diye boyle bir girişimde bulundum. Farklı kamplara da gidiyorum. Cizim yapabilmek icin zaman zaman renk bulamıyorum ya da pahalı oluyor" dedi. - İDLİB
Kaynak: İhlas Haber Ajansı