Turkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Unsal, Turkiye Azerbaycan kardeşliğine destek veren CHP İl Başkanı Yardım Artantaş'a teşekkur belgesi ve Azerbaycan bayrağı hediye etti.
Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Unsal, "İlimizde dernek olarak yaptığımız her etkinliğe katılarak destek veriyorsunuz. Ayrıca 44 gun suren Azerbaycan Ermenistan savaşında gerek parti binasına astığınız Turk ve Azerbaycan bayrağından, sosyal medya paylaşımlarınızdan Ermeni sevicilerine verdiğiniz sert tepkiden dolayı, Turkiye Azerbaycan kardeşliğine katkı sağlamak icin kurulan derneğimize yaptığınız manevi yardımlardan dolayı sizleri kutlar calışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.
CHP İl Başkanı Yardım Artantaş, "Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak icin başlattığı savaşa dernek olarak verdiğiniz manevi katkıyı unutmamız mumkun değildir. Yaptığınız mitingler, toplantılar ile Azerbaycan'ın sesi oldunuz. Turkiye Azerbaycan kardeşliğine katkınız buyuk, her zaman birleştirici oluyorsunuz. Yıllardır calışmalarınızı takip ediyoruz. Dernek olarak guzel işler yapıyorsunuz. Bir eğitimci olarakta katkınız buyuk. Son 7 yıldır yaptığınız "Hocalı Faciası" ile ilgili yarışma ve etkinliklerle genclerimiz ve halkımız Ermenilerin gercek yuzunu oğrenmiş oluyor. İnce duşuncenizden dolayı derneğinizi kutlar başarılar dilerim. Ermeni meselesi bizim milli meselemizdir. 1920 yılında bu bolgede yaptıkları mezalimi,1992 yılında Azerbaycan'da Hocalı'daki katliamı unutmamız mumkun değildir. Nitekim 2 ay once yaptıkları katliamlarda ortadadır. Allaha şukur ki işgal edilen topraklar kurtarıldı. Sizin derneğiniz Ermenilerin gercek yuzunu topluma anlatıyor. Azerbaycan Turkiye kardeşliğine katkı sağlıyor. Her zaman yanınızdayız. Yazdığınız "Yureğim İrevan'da Kaldı" ve "Soykırım" kitaplarında da Ermenilerin gercek yuzunu anlatıyorsunuz tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - IĞDIR