Televizyon ekranlarında Yetenek Sizsiniz yarışması ile ismini duyuran Bilal Goregen 1988 doğumludur. Yarışma oncesi Youtube video sitesi ve bir cok sosyal medya platformunda yayınlandığı videolar ilede ciddi bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Bilal Goregen kac yaşında, nereli? Bilal Goregen kimdir?
[h=3]BİLAL GOREGEN KİMDİR?[/h]İlkokulu Hatay Dortyol'da tamamlamış daha sonra Kahramanmaraş'ta Lise eğitimini surdurmuştur. Ardından İstanbul Universitesi Turk Dili Edebiyatı Bolumunu'nde eğitimini surdurmuştur.
Hatay Dortyol doğumlu, baba tarafından ise aslen ise Bitlis'lidir. 7 kardeş olan Bilal Goregen ailenin 3. ve tek engelli cocuğudur.
Engelli olan ancak engelinin cok ustunde yeteneklere sahip olan Bilal Goregen hem şarkı soylemeyi hemde soylerken ağzı ile ceşitli enstrumanların seslerini cıkartarak tam bir ekipmiş gibi tek başına şarkılarını seslendirebilmektedir. Genellikle darbuka ile muziklerini yapmakta, ancak bağlama da calabilmektedir. İkisi de yoksa masa ya da dizleri ile muziğini icra etmektedir.
Yetenek Sizsiniz yarışması oncesi Sıradışı isimli programa katılmış ve Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince adlı parcayı seslendirmiştir. Yetenek Sizsiniz yarışmasında ise finale kadar yukselmiş finalde kaybederek 2. olmuştur. Gozlerinde damar bulunmadığını belirten Bilal Goregen para odulunu kazanması durumunda tedavi olmak istediğini belirtmiştir.
Doğuştan gorme engelli olan Goregen yarışma doneminde mutlaka yarışmayı kazanması gerektiği aktarmıştı. Neden bu kadar 1. olmayı istiyorsun sorusunun cevabı ise. Yarışma'dan kazanılan odulu gozlerinin tedavisi icin kullanmayı duşunmesidir. Goz tedavisinde Japonya'nın cok iyi derecede olduğunu ve kazansaydı bugun gorebileceğini dile getirmiştir. İkinci olduğunda ise hayallerinin yıkıldığını, ama yine de hayatı boyunca her zaman engelli olmanın başarıya engel olmayacağını duşunduğunu belirtmiştir.
Bugune kadar Bu Adam Benim Babam, Yeşil Başlı Govel Order, Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince, Emmoğlu, Yaralıyım gibi bir cok parcayı başarı ile seslendirmiş ve beğeni kazanmıştır.