Bitlis'in Ahlat Belediyesi korona virus salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitimden faydalanan oğrencilere dizustu bilgisayar ve tablet desteği verdi.
Pandemi surecinde okullarda acılan EBA merkezlerine destek olmak amacıyla dizustu bilgisayar dağıtan Ahlat Belediyesi, okullarca belirlenen oğrencilere de tablet dağıtımı yapıyor. Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mumtaz Coban, İlce Milli Eğitim Muduru Mutluk Ozden ile birlikte EBA merkezi kurulan okulları ziyaret ederek dizustu bilgisayar desteğinde bulunurken, makamında ağırladığı oğrencilere de tablet hediye etti.

İmkanlar dahilinde eğitime desteklerini surdureceklerini belirten Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mumtaz Coban, "Uzaktan eğitimi desteklemek adına Ahlat Belediyesi olarak uzerimize duşeni yapmaya calışıyoruz. Biz daha once okullarımızı ziyaret ettik. EBA destek merkezi olan okullarımıza birer tane bilgisayar armağanımız oldu. Okul ziyaretlerimizde oğretmenlerimizle yaptığımız istişarelerde birtakım başarıları elde etmiş ama ihtiyac sahibi oğrencilerimizin tespitini istedik. Tespit edilen oğrencilerimize bu surecte destek olabilme adına tablet hediye etmeyi planladık. Bugunde o sozumuzu yerine getirdik. Buradaki butun cocuklar bizim evlatlarımız. Onun icinde bu cocuklarımızın daha iyi, daha sağlıklı şartlarda eğitimlerine kavuşmaları temennisiyle bu katkıyı sağlıyoruz. Eğitime destek bizim hepimizin gorevi. Bu korona virus surecinde cocuklarımızın maruz kaldığı eğitimle ilgili konuda Bakanlığımız yaptığı calışmaları hakkıyla yerine getiriyor, gayret gosteriyor. Bizde istedik ki cocuklarımız bir an once bu imkanlara kavuşsunlar. Ahlat Belediyesi olarak birtakım finansorleri de surece dahil ettik. Bu surecte Foy İnşaat firmasından Faruk Başbuğ Beyden destek aldık. Bu arkadaşlarımızın finansorluğunde de elde ettiğimiz bilgisayarlarımızı ve tabletlerimizi de cocuklarımızla paylaşıyoruz. Tekrar ben butun eğitimcilere ve idarecilerimize teşekkur ediyorum. Her şeyden once cocuklarımızı cok seviyoruz, onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimiz icin de her turlu katkıyı sağlayacağız" dedi.
Okul idarecileri ve oğrenciler de, bilgisayar ve tablet desteği icin Ahlat Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdulalim Mumtaz Coban'a teşekkur ettiler. - BİTLİS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı