Kahramanmaraş'ta Premature Retinopatisi (ROP) rahatsızlığı ile doğan Hiranur bebeğin ailesi evlatlarının tedavisi icin yetkililerden yardım bekliyor.
Onikişubat ilcesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde 610 gram ağırlıkta ve 27 santim olarak dunyaya gelen Hiranur rahatsızlığı nedeniyle yuzde 40 oranında gorebiliyor.
Cok zor gunler gecirdiklerini soyleyen anne Rumeysa Işık (22), "Kızımın gorebilmesi icin 20 bin liraya ihtiyacımız var. Premature Retinopatisi (ROP) rahatsızlığının yanında beyin kanaması da gecirdi. Beslenmesinde sorunlar oluştu, gobeğinden beslenme yapıldı. 3 ay hastanede kaldı, son 1 ay surecte eve gonderdiler. Bu surecte gozlerinde hicbir gelişme olmadı aksine gerilemeye başladı. Daha sonra her hafta Gaziantep'teki hastaneye goturduk. Eşim fabrikada asgari ucrete calışıyor. Evimiz kira ve rutubetli. Normalde rutubetli yerde kalmaması gerekiyor ama bizim imkanımız olmadığı icin mecburuz burada kalmaya. Yetkililerden kızımın tedavisi icin yardım istiyorum. Ne olur sesimizi duysunlar. Eğer 20 bin lirayı bulamazsak, kızımın gozleri goremeyecek" dedi. - KAHRAMANMARAŞ