ORDU'nun Akkuş ilcesinde yaşayan ve kışları oğullarının oturduğu Ankara'ya gelen Dursun Kose (95), bir sure once yakalandığı koronavirusu yenerek sağlığına kavuştu. Dursun Kose, birlikte yakalandıkları koronavirusten hayatını kaybeden 75 yıllık eşi Saliha Kose'yi (91) cok ozlediğini soyledi.
İlcenin Cayıralan Mahallesi'nde yaz donemini geciren Dursun Kose, bir sure once havaların soğumasıyla eşi Saliha Kose ile Ankara'daki oğullarının yanına geldi. Kose ve eşi bir sure sonra rahatsızlandı. Koronaviruse yakalandıkları belirlenen cifte evde tedavi uygulandı. Saliha Kose durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Bir haftalık yoğun bakım sureci sonrası 5 cocuk annesi Saliha Kose yaşamını yitirdi.
Hastalığı evde tedaviyle yenen Dursun Kose, cocuklarıyla birlikte eşinin cenazesini memleketine goturdu ve toprağa verdi. 75 yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin uzuntusunu yaşayan Dursun Kose, kendini cok yalnız hissettiğini belirterek, "Eşim bir hafta yoğun bakımda kaldı sonra hayatını kaybetti. Ben evde ilac kullanarak kurtuldum. Kolay değil onlarca sene beraberdik. Bu hastalık eşimi bizden aldı. Şimdi tek başıma nasıl yaşayacağım bilmiyorum. Onu cok ozledim" dedi.'POLİS OĞLUM 40 YAŞINDA ŞEHİT OLDU'Eşinin 13 cocuk dunyaya getirdiğini ancak 5'inin sağ kaldığını anlatan Kose, "1 erkek ve 7 kız yaşamadı. Bazıları ikizdi. En buyuk oğlum Ali Kose polisti. 40 yaşında şehit oldu. Diğer oğlum Yuksel Kose 50 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 30 yaşındaki torunum Ayhan'ı da beynindeki hastalık nedeniyle kaybettik. Eşimle birlikte cok acılar yaşadık, cok da guzel gunlerimiz oldu. Şimdi de eşimi kaybettim" dedi.'OĞLUM, GELİNLERİM VE TORUNLARIM DA YAKALANDI'Uzun yıllar ciftcilik yapan ve birkac sene oncesine kadar da butun işlerini kendisinin gorduğunu anlatan Dursun Kose, hastalığın eşi ve cok insanın olumune neden olduğunu, herkesin dikkatli olması gerektiğini soyledi. Dursun Kose, oğlu, gelinleri ve torunlarının da bu hastalığa yakalandıklarını gordukleri tedavi sonrası sağlıklarına kavuştuklarını belirtti.Kose'nin oğlu polis memuru Ali Kose'nin, 1996 yılında İstanbul'da şupheli bir aracın takibi sırasında gecirdiği trafik kazasında bir arkadaşıyla birlikte şehit olduğu oğrenildi.