Afyonkarahisar'da yaşayan 61 yaşındaki Fatma Cetinkaya, 20 yıl once eşine yardım etmek icin başladığı oto elektrik işinde artık usta oldu. Oğlunun universite eğitimi icin şehir dışına cıkarken kendisine teslim ettiği bayrağı 20 yıldır taşıyan Fatma Usta, sanayi esnaflığını layığı ile yapıyor.
Afyonkarahisar'da sanayi esnafı olan Hamdi - Fatma Cetinkaya cifti, el ele vererek 20 yıldır oto elektrik ve anahtar işi ile uğraşıyor. Fatma Cetinkaya (61), oğlunun universite eğitimi icin şehir dışına cıkması ile eşinin iş hayatında yalnız kalmasına gonlunun elvermediğini ve gerekli eğitimleri alarak bu işe başladığını soyluyor. Cetinkaya cifti; hayat arkadaşlığının 41'inci, iş ortaklığının da 21'inci yılını kutluyor. Hanımların iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini soyleyen Fatma Cetinkaya, dukkanda yemeğini yapıp cayını hazırlıyor ve gelen muşterilerini de evine gelen misafirleri gibi ağırlıyor. Yıllardır birlikte calışarak cevresindeki insanlara ornek olan Cetinkaya cifti, bu işi nasıl yaptıklarını anlattı.

40 yaşından sonra ehliyet alıp, bilgisayar kursuna gittim
Fatma Cetinkaya yaptığı acıklamada, iş yerlerine gelen misafirleri en guzel şekilde ağırladıklarını ve bu işi severek yaptıklarını kaydederek şoyle devam etti:
"Oğlum İstanbul Marmara Universitesi Yazılım bolumunu kazandı. Oraya gitmeden once 'Anne, sen iyi kotu banka, muhasebe işlerini yapıyorsun ama babama montaj konusunda da yardımcı olman icin ben sana teyp montajını oğreteyim' dedi. O vesile ile montaj işlemine de başladık. 2006 yılında arac takip sistemlerinin servisliğini aldık eşimle. Ceşitli araclara takip sistemleri takmaya ve eğitimlerine devam ettik. Bu arada eşim iş değişikliği yaparak oto anahtar işine muracaat etti. Onun da eğitimini aldık. Oto anahtarları, kumandaları, arac takip sistemlerini beraberinde goturuyoruz. Ben 40 yaşından sonra ehliyet aldım, bilgisayar kursuna gittim. İş yerinde beraber yuruttuk bu işi. 41 yıllık evliyiz. 2000 yılında eşimin yanına başladım. 20 yıldır beraber calışıyoruz. Eşim sağ olsun her konuda bana yardımcı oldu destek oldu. Evde akşamdan yaptığım yemeğim varsa, fazlaysa getiriyorum. Eğer yoksa buraya geldiğimizde burada yemeğimizi hazırlıyorum. Cayımızı da koyuyorum. Gelen misafirlerimize cayımızı da ikram ediyoruz. Muşterilerimiz de memnun oluyor."
Hamdi usta eşini anlatırken duygulandı
Hamdi Cetinkaya ise, eşinin kendisinin en buyuk yardımcısı olduğunu ifade edere; "1999 ve 2000 yıllarında oğlum universiteye gitti. Onun gitmesiyle kendisi dukkanda calışmaya başladı. O gunden bu gune bana manevi olarak cok buyuk desteği oldu. Gerek işimde gerek evimde gerekse dış işlerimde her şeyi butunuyle o ustlendi. Beni cok rahat ettirdi sağ olsun var olsun. Onun desteği olmasaydı ben bu başarıya ulaşamazdım. Once Allah'ın izniyle sonra da eşimin desteği ile bu gunlere geldik. Kendisine omur boyu minnettarım. Hicbir zaman iyiliğini unutamam. Allah omur verdiği surece bu işimizi beraber idame ettirmeye devam edeceğiz. Konumuz, mevzumuz bu. Kendisi her turlu zorluklara muzik sisteminde olsun, anahtar grubunda olsun burada yapılacak bir erkeğin başarabileceği işleri kat kat fazlasıyla başardı. Her turlu yonden her şekliyle cok buyuk zorluklara goğus gerdi sağ olsun. Hicbir zaman yanılgıya duşmedi, buyukluk gostermedi. Her zaman alcakgonullulukle benim gonlumu aldı. Evimizi işimizi bu vaziyete getirdi. Kendisine sizlerin huzurunda cok cok teşekkur edip saygımı sunuyorum" dedi. - AFYONKARAHİSAR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı