Kartal Belediyesi, Aralık ayı itibari ile okul oncesi eğitim kurumları icin yuz yuze eğitime ara verilmesi kararının ardından, kreşli miniklere yonelik 'Uzaktan Eğitim Sureci'ni yeniden devreye soktu.
15 Cocuk Gelişim Merkezi ile Turkiye'nin en fazla kreşine sahip olan Kartal Belediyesi Kreş Mudurluğu, oğrencilerin salgın surecinde de bilim, sanat, kultur ışığında gercekleştirilen eğitimlerine devam edebilmeleri icin okulları ekrana taşıdı.

3 ve 6 yaş grubu oğrencileri icin hazırlanan eğitim modelinde oğrencilere; drama dersleri, Turkce dil etkinlikleri, muzik, gorsel sanatlar, jimnastik ve eğitim kitapları uzerinden online dersler, Kreş Mudurluğu'nun uzman eğitmen kadrosu tarafından veriliyor.
Haftanın her gunu yaş gruplarına ozel hazırlanan programlarda, oğrenciler, Zoom uzerinden oğretmenleri ile eğlenceli ve bir o kadar da eğitici zaman geciriyor.
Kreş Mudurluğu, miniklerin aileleriyle işbirliği yaparak, cocukların bu zorlu surecten etkilenmemeleri adına evlerinde de bilgi alışverişini taze tutmayı hedefliyor.
Kartal Belediye Başkanı Gokhan Yuksel'in onculuğunde yurutulen uzaktan eğitim modelinden, Kartallı tum cocuklar faydalanabilsin diye eğitimler ucretsiz olarak gercekleştiriliyor. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı