Bircok alanda yapmış olduğu calışmalarla ornek olan Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezi, pandemi doneminde de calışmalarına hız kesmeden devam ederek sağlık ve diğer sektorlerin ihtiyaclarını karşılıyor.
Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezi Moda Tasarımı alanında hummalı bir calışma yurutuluyor. 10 kişiden oluşan ekip pandemi doneminde hastanelerin ve sağlıkcıların ihtiyacını karşılıyor. Coğunluğu ev hanımlarından oluşan ekip sokağa cıkma kısıtlamalarında dahil izin alarak uretim yapıyor. Moda tasarımı alanında bulunan kursiyerler doktor ve hemşire kıyafetlerini dikiyor. Ayrıca hastanelerin ihtiyacı olan yatak ortusune dikimini de yapan kadınlar ornek oluyor. İlkadım Halk Eğitim Merkezi bircok alanda markalaşma yolunda calışmalar yapıyor. Moda Tasarımı alanı da markalaşma yoluna giderek uretimi arttırmayı hedefliyor.

6"Pandemi doneminde de calışıyoruz, durmuyoruz"
Yaptıkları calışmalar hakkında bilgi veren moda tasarımı alanı oğretmeni Serap Acan, "Sınıfımızda moda tasarımı eğitimi alan oğrencilerimle bu pandemi doneminde de calışıyoruz, durmuyoruz. Pandemi de sağlık sektorune gerekse de başka alanlara da da calışmalar yaparak hem oğrencilerimin ekonomilerine katkıda bulunuyoruz. Doktor ve hemşire giysileri, hastane yatak ortuleri gibi şeyler uretiyoruz. Sektorun moda tasarımı alanında ihtiyacı olan, sipariş aldığımız başka şeyleri de dikiyoruz. İlkadım Halk Eğitim Merkezi olarak diğer alanlarda markalaşma yoluna gittiğimize gibi moda tasarım alanında da markalaşmaya gidiyoruz. Bu alanda calışmalarımızı başlattık. Bundan sonra marka olarak kendi adımızı duyurmaya calışıyoruz" dedi. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı