Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Kıyı Emniyeti Genel Mudurluğu, denizcilik alanında lisans duzeyinde eğitim veren yuksek oğretim kurumlarından mezun 19 kılavuz kaptan istihdam edecek.
Kurumun, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına gore, 30 Kasım'da duyurulan 20 kişilik kılavuz kaptan alımına ilişkin surecte sadece 1 aday işe girmeye hak kazandı. Soz konusu ilana Kamu Personeli Secme Sınavı (KPSS) kapsamında yeterli sayıda başvuru yapılmadığından, KPSS şartı aranmaksızın yeni bir ilan yayımlandı.
Bu kapsamda, Kıyı Emniyeti Genel Mudurluğune denizcilik alanında lisans duzeyinde eğitim veren yuksek oğretim kurumlarının birinden mezun 19 kılavuz kaptan alınacak.
Başvuracak kişilerin, Gemi Adamları ve Kılavuz Kaptanlar Yonetmeliği cercevesinde gerekli yeterliliğe sahip olması, sağlık durumunun deniz hizmetine elverişli olduğunu belgelemesi gerekiyor.
Soz konusu ilan kapsamında durumu talep şartlarına uygun adaylar, başvurularını Turkiye İş Kurumu web sayfası acık iş ilanları kısmından elektronik ortamda ya da Turkiye İş Kurumu hizmet merkezlerine şahsen giderek başvurabilecek.
Turkiye İş Kurumu tarafından aday listelerinin Kıyı Emniyeti Genel Mudurluğune gonderilmesini muteakip, listeler, sınav yeri, saati ve tarihi Kıyı Emniyeti Genel Mudurluğu web sayfasının "Haberler ve Duyurular" kısmından (https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/haberler_duyurular) ilan edilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Merve Ozlem Cakır