DİYARBAKIR'da kahvaltıda, oğle ve akşam yemeklerinde tercih edilen ciğer kebabının tuketimi, koronavirus tedbirleri nedeniyle lokantalara muşteri alınmamasıyla azaldı. Salgından once kentte gunde 6 ton ciğer yenirken, tedbirlerle birlikte tuketim, 2 tona duştu. Lokantacılar, Kebapcılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, "Ciğer satışlarımız sabahın ilk ışıklarından başlar, gecenin yarısına kadar devam eder. 6 ton tuketildiği zaman binlerce insanımız istihdam ediliyordu" dedi.
Sabah kahvaltılarında bile tercih edilen ve her gun binlerce kişinin onlerinde uzun kuyruklar oluşturduğu kentteki ciğerciler de koronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında masalarını kapattı. Ciğerciler, paket servis ve gel- al sistemiyle işlerine devam ederken, pandemi oncesi 6 ton olan ciğer tuketimi, alınan tedbirlerle son donemde 2 tona kadar duştu.
'6 TON TUKETİLDİĞİ ZAMAN BİNLERCE İNSANIMIZ İSTİHDAM EDİLİYORDU'Lokantacılar, Kebapcılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin yemekte ilk tercihleri arasında ciğer olduğunu belirterek, "Diyarbakır'a gelenler iki ana unsur uzerinden bizi tercih ederdi. Birincisi; var olan turistik mekanlar, ikincisi de damak tadımız olan ciğerlerimiz. Gun icinde ciğer satışlarımız sabahın ilk ışıklarından başlar, gecenin yarısına kadar surerdi. Hal boyle olunca gunluk 6 ton gibi bir tuketim oluyordu. Bu surecte tuketim 6 tondan 2 tona duştu. Rabbim bu tur hastalıkları uzerimizden atsın. 6 ton tuketildiği zaman işletmelerimiz binlerce insanımızı istihdam ediyordu" diye konuştu.'MUCADELEYE DEVAM EDİYORUZ'40 yıldır ciğerci olan işletme sahibi Ali Karabulut da "Diyarbakır'ın bir gerceği var. Sabah erkenden herkes gelip ciğer yiyor. Şehirde cok ciğer tuketiliyordu. 6 tondan fazla ciğer tuketilirdi. Belki şimdi ceyreğine duşmuştur 2 veya 2,5 tona duşmuş. Bu şekilde mucadeleye devam ediyoruz. Paket servisi yapıyoruz. Şu an da halkımıza daha iyi hizmet verebilmek icin var gucumuzle mucadele ediyoruz. Hafta sonları daha iyi iş yapıyorduk. Vatandaşlar hafta sonları artık evde oldukları icin satışlar biraz daha duştu ama şu an mucadele ediyoruz" dedi.?