100 kişiden topladığı 20 milyon lirayla ortadan kaybolan terzi Balıkesir'de yakalandı

İZMİR'in Tire ilcesinde, yuksek kar payı vaadiyle yaklaşık 100 kişiden topladığı 20 milyon lirayı bulan para ile ailesini de alarak ortadan kaybolduğu ileri surulen 48 yaşındaki terzi Mustafa B., polis tarafından Balıkesir'de yakalandı. Polisteki ilk ifadesinde, hakkındaki suclamaları kabul etmeyip, "Kacmadım ve kimseyi dolandırmadım" dediği oğrenilen Mustafa B. ve kendisi gibi gozaltına alınan oğlu 24 yaşındaki Fatih B., polisteki işlemlerinin ardından Tire Adliyesi'ne sevk edildi.Tire'deki Tahtakale Carşısı'nda terzilik yapan Mustaf B., cevresindeki iş adamlarından para alarak incir ihracatı işinde kullanacağını soyledi. Mustafa B., para verenlere, kısa surede yuksek gelir sozu verdi. Once bu yontemle para verenlere kazanc dağıtarak guven kazanan Mustafa B., tekrar para istediğinde vatandaşların kazanc beklentisi daha da yukseldi. Mustafa B., bu sefer de vatandaşlardan daha yuksek miktarda paralar toplamaya başladı. Yuksek gelir beklentisinde olan ve yuksek miktarlarda para veren aralarında Tireli iş adamlarının da bulunduğu bazı kişiler, son birkac gundur Mustafa B.'ye ulaşamayınca olay ortaya cıktı.MUHTAR ADAYI OLMUŞTUTire İlce Emniyet Mudurluğu'ne başvuran bir grup mağdur, kendilerini dolandırdığı gerekcesiyle Mustafa B.'den şikayetci oldu. Mustafa B.'nin ise topladığı paralarla birlikte ailesini de alarak ortadan kaybolduğu oğrenildi. M.B.?nin yaklaşık 100 kişiden 20 milyon lirayı bulan miktarda para topladığı ileri suruldu. Polis, Mustafa B.'nin yerinin tespit edilip yakalanması icin calışma başlattı. Bu arada milyonlarca lirayla ortadan kaybolan terzi Mustafa B.?nin, onceki donemlerde ikamet ettiği İpekciler Mahallesi'nden muhtar adayı olduğu fakat secimi kazanamadığı belirtildi.BALIKESİR'DE YAKALANDIGelen şikayetler uzerine harekete gecen polisin her yerde aradığı Mustafa B.'nin Balıkesir'de olduğu belirlendi. Bunun uzerine bu sabah harekete gecen polis Mustafa B.'yi bugun sabah saatlerinde ailesiyle kaldığı evde yakaladı. Mustafa B.'nin oğlu Fatih B.'de gozaltına alındı. Gozaltına alınan baba-oğul, Tire'ye getirildi. Polisteki ilk ifadesinde, hakkındaki suclamaları kabul etmeyip, "Kacmadım ve kimseyi dolandırmadım" dediği oğrenilen Mustafa B. ile oğlu Fatih B., adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yiğit SOYLU