MALTEPE'de bir apartmanın girişinde bulunan elektrik trafosunda henuz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Yaşanan gurultuyu duyan mahalle sakinleri sokağa dokuldu. Mahallenin buyuk bir kısmında elektrikler kesildi. Olay, saat 18.00 sıralarında Maltepe Fındıklı Mahallesi'nde meydana geldi. 7 katlı bir binanın girişinde bulunan elektrik trafosunda henuz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından trafoda yangın cıktı. Yaşanan gurultuyu duyan mahalle sakinleri panikle dışarı cıktı. İhbar uzerine olay yerine itfaiye, elektrik ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa surede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına mudahale etti. Sağlık ekipleri tedbir amaclı sokakta bekledi. Patlama nedeniyle mahallenin buyuk bir kısmında elektrik kesildi. Elektrik ekipleri ise trafoyu eski haline getirmek icin calışma başlattı.
"200-300 KİŞİ TEHLİKE ALTINDA"

Trafonun bulunduğu binada oturan Gokhan Bulutoğlu, "20 yıldır bu binada oturuyoruz. Biz her yere başvuru yaptık. Burada boş yer yoktu, Fındıklı'daki yerleşkeden dolayı yer bulamadılar. Burada nerden baksan 20 tane aile oturuyor. Cevredeki binaları sayarsak 200-300 kişi tehlike altında. Bundan 3 ay once yine patladı, yangın oldu. Biz yine binayı boşalttık. Yatalak var, şu anda beşinci katta 2 kişi var. İndiremedik, duman altı her yer. Ucuncu katta yatalak hasta var onu da indiremedik" dedi. "ELEKTRİKLER KESİLDİ, DOĞALGAZ OLMAYACAK"Dışarıda bulunan bir vatandaş ise, "Ailecek evdeydik, yasak var. Oyun oynuyordum, bir ses geldi. Karşı komşum dışarı fırlayınca ben de kesin bir şey oldu dedim. Bir baktık trafo. Bu trafoda hep oluyor boyle şeyler. Elektrikler kesildi, doğalgaz olmayacak. Coğunlukla burada zaten yaşlı kesim var. Soğukta ne yapacaklar belli değil. Hafta sonu olduğu icin insanların hepsi evde. Evde oturdukları icin elektriğe yukleniyorlar. Trafo da kaldırmıyor" diye konuştu.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramazan Eğri