Super Lig'in 13. haftasında Buyukşehir Belediye Erzurumspor'u 4-0 yenen Beşiktaş'ın teknik direktoru Sergen Yalcın, ikinci yarıda iyi oynayarak sonuca gittiklerini soyledi.
Yalcın, macın ardından duzenlenen basın toplantısında yaptığı acıklamada, farklı iki yarı oynadıklarını belirterek, "İlk yarıda iyi savunma yapan takıma karşı oynadık, oyunu acmakta zorlandık. Golu erken bulsaydık acardık. Bambaşka bir ikinci yarı oynadık. Rakip one cıkmayı tercih edince cabuk rakip kaleye giden oyuncularımızı iyi değerlendirdik ve 3 puanı aldık." dedi.
İlk yarının 0-0 bitmesinin ardından oyuncularıyla devre arasında macın nasıl kazanılacağı yonunde bir konuşma yaptığını kaydeden Yalcın, sozlerini şoyle surdurdu:
"Oyuncularımla devre arasında bu tur macların nasıl oynanması gerektiğini konuştuk. Macı kazanabileceğimizle ilgili konuştuk. Bireysel performansın yukarı cıkması gerektiğini, daha onde ve birlikte oynamamız gerektiğini konuştuk. İkili mucadeleyi kazanmamız ve baskılı oynamamız gerektiğini belirttik. Bu maclar zordur. Atmosfer yok, taraftar yok. Kolay değil. Herkes koşuyor, iyi savunma yapıyor. Erken gol oyunu cok farklı yere getirir. Golu bulamayınca her dakika oyun sıkışıyor."
[h=3]"HER OYUNCUMUZUN GOL ATMASINI İSTİYORUZ"[/h]Forvet hattında oynayan oyuncuların başarılı performans gosterdiği ve ligin en cok gol atan takımı durumuna geldiklerinin hatırlatılması uzerine Yalcın, "Sadece forvet hattı gol atmaz. Takımda gol atacak bir suru oyuncu var. Ofansta 8-9 oyuncumuz var, herkes gol atar. Bugun stoperde oynayan Vida gol attı. Her oyuncumuzun gol atmasını istiyoruz, sadece hucum hattının atmasını istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Galatasaray derbisine kadar rahat bir fiksturun olduğu yonundeki soruyu yanıtlayan Yalcın, "Uzun vadeli plan yapmayalım. Perşembe gunu oynayacağımız Ankaragucu macını duşunuyoruz." ifadelerini kullandı.
[h=3]"ATILMAMA NE KADAR MERAKLIYMIŞSINIZ"[/h]Fatih Karagumruk macında Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim'in hakem tarafından tribune gonderildiğinin hatırlatılarak, hakemlerle teknik adamlar arasındaki diyaloğun nasıl olması gerektiği sorusuna Yalcın, şu yanıtı verdi:
"Benimle ilgili televizyonda 'Sergen hoca niye atılmadı' diye algı yapıyorlar. Atılmama ne kadar meraklıymışsınız. Ben daha once atıldım. Siz benim atılacağıma nereden karar veriyorsunuz? Kenardan dorduncu hakemle seviyeli şekilde tartışıyoruz ve itiraz ediyoruz. Kufur etmiyorum, hakaret etmiyorum, neden atılayım? Niye zorla attırmaya calışıyorsunuz. Kenarda ne olduğunu bilmiyorsunuz televizyondan konuşuyorsunuz. Ben atılınca rahatlayacak mısınız, başınız goğe erecek mi?"
[h=3]"ATILMAYACAĞIM, İTİRAZLARIM SAYGILI OLACAK"[/h]Teknik adamların da maclar sırasında farklı tepkiler verebildiğini anlatan Yalcın, "Bu her zaman olmuyor. Sıkıntılı, tansiyonu yuksek maclarda yaşıyoruz. Ben de atılabilirim, bu yaptığımız işin doğasında var. Israrla televizyonda algı yapmaya calışıyorsunuz. Atılmayacağım, itirazımın boyutu her zaman saygılı bir şekilde olacak." diyerek sozlerini tamamladı.