Sergen Yalcın: Ben atılınca başınız goğe mi erecek
Huseyin Cimşir: Kendini buraya ait hissetmeyenlerle yollarımızı ayıracağız
Ali DANAŞ/ İSTANBUL, - Super Ligin 13'uncu haftasında Beşiktaş, evinde Buyukşehir Belediye Erzurumspor'u 4-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası iki takım teknik direktoru acıklamalarda bulundu.

Karşılaşma sonrası duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulubu Teknik Direktoru Sergen Yalcın, "Farklı iki devre oynadık. İlk yarıda cok savunan, iyi savunma yapan bir takıma karşı oynayıp kilidi acmakta zorlandık. Golu daha erken bulsaydık, daha farklı olabilirdi. İkinci yarıda golu bulduktan sonra bambaşka bir ikinci yarı oldu. Rakip de oynamak isteyince, cabuk kaleye giden oyuncularımızla golleri bulduk. Oyuncuların performansı belli bir seviyeye cıkınca sonuc geldi. Bu macı cok cabuk unutup onumuzdeki maca konsantre olacağız" diye konuştu."DAHA ONDE VE BİRLİKTE OYNAMAMIZ GEREKTİĞİNİ KONUŞTUK"İlk yarıda rakibi acmakta zorlandıklarını vurgulayan Yalcın, "Daha hareketli ve dikine oynamalıydık. 2-3 pozisyon var ama skor uretemedik. Golu bulsaydık daha farklı olabilirdi. İlk yarıda oyun da skor da beklediğimizin altında oldu. Oyuncularımla devre arasında bu tur macların nasıl oynanması gerektiğiyle ilgili ve macı nasıl kazanabileceğimizle ilgili konuştuk. Daha onde ve birlikte oynamamız gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda bu etkili oldu ama bu tarz maclar bu şekilde oluyor. Atmosfer yok, taraftar yok. Kontradan gol de yiyebilirdik. Erken gol oyunu cok farklı yere getirebilirdi. Gol bulamayınca her dakika oyun sıkışıyor" acıklamasında bulundu."BİZDE GOL ATACAK 8 OYUNCU VAR""Forvet hattı sadece gol atmaz. Takımda gol atacak bircok oyuncu var" diyen tecrubeli teknik adam, "Mensah, N'Koudou, Larin, Guven, Josef, Ghezzal var. Bizde gol atacak 8 oyuncu var. Bugun de Vida gol attı. Stoper oynuyor Vida. Her oyuncumuzun gol atma şansı var takımımızın" dedi.Yalcın ayrıca, "Liderlikle ilgili yorum yapmak icin erken, onumuzde cok uzun bir yol var ve artık Ankaragucu macını duşunuyoruz" ifadelerini kullandı."BEN ATILINCA BAŞINIZ GOĞE Mİ ERECEK"Kendisi hakkında yapılan yorumlara da değinen Sergen Yalcın, "Benimle ilgili surekli televizyonda algı yapıyorlar 'niye atılmadı' diye. Ne kadar meraklısınız benim atılmama. Daha once calıştığım yerlerde atıldım ben. Ayrıca siz nereden karar veriyorsunuz benim atılacağıma. Ben kenarda 4'uncu hakemle seviyeli şekilde tartışıyorum, hakaret etmiyorum, kufur etmiyorum, neden atılayım ben? Bilmediğiniz konularda televizyonda anlamsızca konuşuyorsunuz. Ben atılınca başınız goğe mi erecek? Bazen biz de kontrolumuzu kaybedip aşırı tepki gosterebiliyoruz ama bu her zaman olmuyor. Fatih hoca da daha once atıldı, ben de atıldım. Yaptığımız işin doğasında var bu. Ama ısrarla algı yapıyorsunuz. Ben de atılmayacağım, bunu soyluyorum. İtirazım her zaman saygılı boyutta olacak" şeklinde konuştu.HUSEYİN CİMŞİR: 60'INCI DAKİKAYA KADAR YAZ, 60'TAN SONRASI KIŞ OLDU BİZİM İCİN"İlk 60 dakika itibariyle mucadele anlamında ve oyunu tutma anlamında doğru işler yaptık" diyen Buyukşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktoru Huseyin Cimşir ise "Pozisyon itibariyle de 2-3 pozisyonumuz var. Penaltıya kadar da Beşiktaş'a pozisyon vermedik. Cıkışlarda doğru tercihler olsaydı daha farklı olabilirdi. Penaltıdan sonra bu sezonki yaşadığımız kırılmaları yaşadık. 1-0'dan sonra korner atarken ikinci golu yedik ve oyun tamamen koptu. Beşiktaş'a ya da başka takıma karşı 2-3 pozisyon bulup gole ceviremezseniz bu sıkıntıları yaşıyorsunuz. 60'ıncı dakikaya kadar yaz, 60'tan sonrası kış oldu bizim icin" dedi."BURAYA AİT OLAN OYUNCULAR YA DA OLMAYANLARLA İLGİLİ KARAR VERMEMİZ VE YOLLARI AYIRMAMIZ GEREKİYOR"4 mactır gol atamadıklarına değinen Cimşir, "Bir takım pozisyona giriyor mu, giremiyor mu buna bakmak lazım. Biz pozisyona giriyoruz ama bunları değerlendiremiyoruz. Burada değişiklikler yapmamız gerekiyor. Buraya ait olan oyuncular ya da olmayanlarla ilgili karar vermemiz ve yolları ayırmamız gerekiyor. Bazı oyuncular kendilerini cok farklı pozisyonda sanıyorlar. İşin gerceği oyle değil. Sahada koşmazsanız ve yeteneklerinizi sahaya yansıtamazsınız bu şekilde olmuyor. Biz inananlarla yola devam edeceğiz. Ben raporumu vereceğim, bu tarafı yonetim cozecek. Kulup menfaatini de duşunmek gerekiyor. Niyeti burada olmayan, kendisini ait hissetmeyen oyuncularla maalesef bu iş olmuyor. Ligin başından bu yana 2 galibiyetimiz var ve bundan sonrası yok. Herkesin şapkayı onune koyması gerekiyor. İnananlarla yola devam etmek gerekiyor. Raporumu vereceğim, sonrasına bakacağız. Yollamak istediğimiz isimler de var, transfer etek istediğimiz oyuncular da var. Transfer konusunda mevkiler belirli, isimler de belirli. İş o noktaya geldiğinde hepsini paylaşırız" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı