Super Lig'in 13. haftasında lider Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenen Yukatel Denizlispor'da oyunculardan Mustafa Yumlu, sezon sonunda rahat bir yerde ligi bitireceklerine inandığını soyledi.
Mustafa Yumlu, macın ardından basın mensuplarına yaptığı acıklamada, oyun bakımından istedikleri seviyede bulunmadıklarını ancak mucadele anlamında cok iyi olduklarını kaydetti.

Takımın ozveriyle mucadele ettiğini belirten 33 yaşındaki oyuncu, sozlerini şoyle surdurdu:
"Kalede de Cenk maşallah cok guzel oynadı. Her oyuncu arkadaşıma teşekkur ediyorum. Cok iyi mucadele verdik. Cunku vermemiz gerekiyordu. Bence ligin en iyi takımına karşı oynadık. Cok varyasyonları vardı, iki-uc değişik varyasyon denediler. Yeni gelen hocamız sağ olsun analiz bakımından muhteşemdi bence. Bir haftadır beraberiz. Geldiği gunden beri rakip takımın oyuncularını en az 1, 1,5 saat analiz ettik. Kim nerede ne yapıyor, nasıl yapıyor, hangi oyun anlayışına gecerse biz nasıl pozisyon alacağız, inanılmaz derecede bizi bilgilendirdi. 3-4 gun buna calıştık ve sahada uygulamaya gectik."
Mustafa Yumlu, kazanmalarının onemli olduğu bir macı galip kapatmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Artık bu karşılaşmanın geride kaldığını anlatan deneyimli futbolcu, "Biz bu macı unuttuk, Erzurum'u nasıl yeneriz onu duşunuyoruz. Daha sonra burada onemli maclarımız var. Bu hafta cok iyi başladı bizim icin, obur haftaya kadar inşallah cok guzel devam eder." ifadelerini kullandı.
"Benim icin para ikinci planda kalıyor"
Mustafa Yumlu, "Denizlisporlu oyuncuların para almadığı icin yeterince mucadele etmediği" gibi iddialar duyduğunu belirtti.
Puan sıralamasına baktığında icinin acıdığını ifade eden Mustafa Yumlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Benim icin para ikinci planda kalıyor. Kendime yakıştıramıyorum. Eve gidince rahat uyuyamıyorum, zamanım cok huzursuz geciyor. Buradan cıkmak icin mucadele veriyorum sahada, bugun de verdiğimi duşunuyorum. Biz sahada bu mucadeleyi vereceğiz. Denizli halkına sesleniyorum, şehrin onde gelen buyuklerine, taraftarlarımıza. Lutfen, biz sahada gerekeni yapacağız. Onlar her zamanki gibi bizim yanımızda olsun. Sene sonunda hep beraber mutlu bir şekilde, rahat bir sırada bitireceğimizi umuyorum."
Teknik direktor Yalcın Koşukavak'ın sahada taktik kağıdı verdiğinin hatırlatılması uzerine Mustafa Yumlu, "Ben ilk defa calışıyorum, muthiş taktisyen diyebilirim. Bir hafta icinde bize inanılmaz şeyler kattı. Bundan sonra da katacak. Ligde fark oluşturacak hocalardan biri olacağını duşunuyorum. Onu acık. İlk Super Lig tecrubesi, inşallah onun icin de iyi gecer. Bizim icin de cok faydalı olacağını duşunuyorum." ifadelerini kullandı.
Sagal: "Hepimiz beraber uyandık"
Yeşil-siyahlı ekibin oyuncularından Angelo Sagal, sahada farklı bir Denizlispor olduğuna dikkati cekti.
Bunu hep beraber başardıklarını ifade eden Sagal, şoyle konuştu:
"Hep beraber isteyerek, kendi duruşumuzu değiştirerek, yaptığımız calışmaları farklılaştırarak, daha iyiye getirerek bunu başardık ve galibiyeti alabildik. Nerede olduğumuzun farkındayız, bunda da bir durum değişikliği olması gerekiyordu. Ben kendimi de katıyorum bunun icine, hepimiz beraber uyandık artık. Onun icin de farklı olmalıydık. Macta girdiğim bir pozisyonda şutum kale direğinden dondu. Onemli olan takımın kazanmasıydı. Ben atarım, başkası atar, onemli olan takımın galibiyet alması, puanlar alması. Sonrasında bireysel durumlar ortaya cıkar. O yuzden onceliğimiz takımın iyi olması."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Değirmencioğlu