Kısıtlamaya rağmen sokakta yakalanan vatandaş: "Sokağa cıkmıyorum, sokakta yuruyerek gidiyorum"
Aksaray'da sokakta yakalanan vatandaş once inkar, sonra itiraf etti
AKSARAY - Aksaray'da kısıtlamaya uymayan ve sokakta yakalanan vatandaş ceza kesmek isteyen polis ekiplerine, "Sokağa cıkmıyorum, sokakta yuruyerek gidiyorum" dedi. Vatandaş daha sonra "Zevk icin bunu yapıyorlar, zevk alıyorlar" diyerek gorevini yapan polis memurlarını sucladı.
Korona Virus tedbirleri cercevesinde hafta sonu uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması kapsamında kentte geniş tedbirler alarak aralıksız uygulamalar yapan Aksaray İl Emniyet Mudurluğu ekipleri Coğlaki Mahallesi 1229 Sokakta 2 şahsın uzun suredir gezdiği ihbarını aldı. İhbar uzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kısa surede olay yerine gelen Asayiş Şubesi ekipleri kısıtlamaya uymayan İsmet K. ve Aycihan K. isimli vatandaşlara sokakta yakaladı. Kısıtlama kapsamında her hangi bir muaf belgeleri olmayan 2 kişi ceza yememek icin polis ekiplerine uzun sure dil dokerken, cezadan kurtulamayacaklarını anlayan vatandaşlar polis ekiplerini suclamaya başladı. Polis ekiplerine gucluk cıkartan Aycihan K. polise yaptığı acıklamada, "Sokağa cıkmıyorum, sokakta yuruyerek gidiyorum" diyerek hem kendini savundu, hem de sokağa cıktığını itiraf etti. Polis ekipleri ceza işlemi uygularken surekli olarak polis memurlarına suclamalarda bulunan Aycihan K. bu kez de polis memuruna hitaben, "Bu burada zevk icin bunu yapıyor yani. Vallahi zevk alıyor" diye polis memurlarına yuklendi. Polis ekipleri 2 kişiye de 3 bin 150'şer TL olmak uzere toplam 6 bin 300 TL para cezası kesti. Bu sırada olay yerinden gecerken yakalanan İ.B.'yi de sorgulayan polis ekipleri, muaf belgesi olmayan bu vatandaşa da 3 bin 150 TL para cezası uygulandı.