Evden cıkamadılar, site bahcesinde kan bağışında bulundular
ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da 56 saatlik kısıtlama nedeniyle evlerinden cıkamayan vatandaşlar, telefonla aradığı kızılay'ın site bahcesinde kurduğu platforma kan bağışında bulundu.
Şanlıurfa'nın Karakopru ilcesine bağlı Akbayır Mahallesi'nde yaşayan ve kısıtlama nedeniyle evlerinden cıkamayan vatandaşlar, kan bağışında bulunmak icin kızılay yetkililerini telefon ile aradı. Goruşmenin ardından harekete gecen Kızılay ekipleri, goruştukleri vatandaşların yaşadığı siteye giderek, bahcede pandemi kurallarına uygun bir şekilde hazırlanan platforma kan aldı. Evlerinde sıkılan ve ayaklarına gelen Kızılay ekiplerini goren vatandaşlar, kampanyaya yoğun ilgi gosterdi. Sitenin yonetim kurul başkan yardımcısı Mehmet Reşit Ozbek, "Bu gun burada kan bağışı yapılmakta. Kan bağışına yoğun bir istek var. Site sakinlerimiz ve dostlarımız geldi. Kızılay kan merkezine de bizleri ornek site olarak gosterdikleri icinde teşekkur ediyoruz. Her zaman bu gorev icin varız" dedi. Pandemi doneminde de kan bağışının devam ettiğini soyleyen Kızlay'da gorevli doktor Buket Arvas Singan, "Şanlıurfa Kızılay Merkezi olarak kan bağışının Covid-19 salgınına rağmen devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle calışmalarımızı Covid -19 salgını ve sokağa cıkma yasağına uygun duzenlemek zorunda kaldık. Biliyorsunuz her şeye rağmen ameliyatlarımız, kazalarımız icin kan ihtiyacımız devam ediyor. Bizim bu calışmamızda Şanlıurfa halkı ciddi destekler veriyor. Bir sitede yonetim bize kan bağışı icin alan tahsil etti. Site sakinleriyle, cevre esnafı ile online randevu alarak burada kan bağışında bulunan vatandaşlarla buluşmamızı sağladılar. Bu yaklaşım bizim icin, hastalar icin cok değerliydi. Ben site adına Mehmet Reşit Ozbek'e, burada bizimle ilgilenen butun calışanlara ve buraya kadar gelen, sokağa cıkma yasağında kurallara uyarak bize ulaşan, kan verip bu hastalığa umut olan bağışcılarımıza teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.