Şşşt, sakin ol!
Kotu gecen bir gunun ardından eşiniz eve geliyor. Size ilk tepkisi ne oluyor?
a) ‘Merhaba hayatım’ der, ceketini size uzatıyor.
b) Yuzunuze bile bakmadan homurdanarak televizyonu acıyor.
c) Yanaklarınızı optukten sonra ‘Akşama ne pişirdin?’ diye soruyor.

Diyelim ki, yemek yerken size o gun başına gelenleri anlattı ve tam siz de kendi gununuzu anlatmaya yeltendiniz. Sizden su istedi.
a) Hicbir şey soylemeden su doldurursunuz.
b) Bozulur, ‘Surahi yanında kendin koy’ der ve masadan kalkarsınız.
c) ‘Ben de susamıştım zaten’ diyerek, hemen isteğini yerine getirirsiniz.

Yemekler sofrada. O, koltuğa yayılmış televizyon seyreden size ‘Biraz sonra gelirim, şu mac ozetleri bitsin’ dedi:
a) Oturur tek başınıza yemeğinizi yersiniz.
b) Biraz bekledikten sonra yemekleri cope doker, hungur hungur ağlarsınız.
c) Hicbir şey olmamış gibi bekler, masaya geldiğinde yemekleri yeniden ısıtırsınız.

Mac ozetleri bittikten sonra eşiniz sofraya teşrif etti ama tek bir soz etmiyor.
a) Yarım saat boyunca onunla o sofrada oturur ve neyi olabileceği hakkında icin icin kaygılanırsınız.
b) ‘Butun erkekler hepiniz aynısınız’ der, soylenip durursunuz.
c) Eşinizin her zamanki hali olduğunu duşunur, bunu dert etmesiniz.

Yemek bitti. Tam masayı toplayacaktınız ki, televizyonda izlediğiniz dizi başlıyor. Eşiniz ‘Bırak, hadi git izle ben toplarım’ deyiverdi:
a) ‘Kesin dilinin altında bir şey var’ dersiniz.
b) ‘Kafana saksı duştu herhalde!’ dersiniz.
c) ‘Şaka yapıyorsun’ der boynuna atlarsınız.

Masayı topladı ama işi bitince yanınıza oturup, ‘Turk kahvesi yap da icelim’ dedi:
a) ‘Ama dizinin en heyecanlı yeri, biraz bekleyemez misin?’ dersiniz
b) ‘Huzurumu kacırmak icin elinden geleni ardına koymuyorsun değil mi?’ deyip televizyonu kapar ve yatmaya gidersiniz.
c) ‘Tabii canım yorulmuşsundur sen, hemen geliyorum’ der mutfağa koşarsınız.

Yemek ve televizyon faslı bittikten sonra yatakta eşiniz sizi opmeye yelteniyor:
a) İstemeye istemeye ona karşılık verirsiniz.
b) ‘Sen gel eve, yuzume bile bakma, sonra da sevişmek iste!’ deyip sırtınızı donersiniz.
c) ‘Koca bebek’ diye duşunur, siz de şefkatle ona sokulursunuz.

Sabah oldu ve eşiniz yataktan fırladı. Size ‘gunaydın’ bile demeden ‘Soylesene mavi gomleğimi utulemedin mi sen?’ dedi:
a) Burnunun dibindeki gomleği başınızla işaret edersiniz.
b) ‘Başka mavi gomleklerin de var’ deyip, sinirden yorganı başınıza cekersiniz.
c) ‘Utulemez olur muyum canım’ der, kalkıp onun gomleğini giymesine yardımcı olursunuz.

DEĞERLENDİRME

A’lar coğunluktaysa

Erkeklerin doğasını cozmuşsunuz

Eşinizi olduğu gibi kabul etmişsiniz. Aslında kabul ettiğiniz eşiniz değil de, daha cok erkek cinsi! Erkeklerin yaradılış gereği cıkarcı ve nankor olduğunu duşunuyor ve işlerinizi buna gore ayarlayıp, boşu boşuna sinirlerinizi harap etmiyorsunuz. Her şeyi bildiğiniz gibi yapıyor, kendinizi onun olumsuz davranışlarına ve sozlerine kapatıyorsunuz. Size onerimiz, aynı bu şekilde devam etmeniz.

B’ler coğunluktaysa

Sinirlerinizi kontrol edemiyorsunuz

Cok dolmuşsunuz! Eşinizin ozensizlikleri ve kabalıkları canınıza tak etmiş. Halbuki ondan istediğiniz, sizin beklentilerinize ve kişiliğinize, hatta emeklerinize biraz saygı gostermesi. Ona karşı o kadar tepkilisiniz ki, cabalasa bile bunu fark etmezsiniz. Onerimiz, oturup sakin kafayla sorunlarınızı konuşmanızdır. ‘Bunu da yaptık, ama hicbir şey değişmedi!’ diyorsanız, hemen bir aile danışmanına başvurmalısınız. Yoksa bu sinir sizi yiyip bitirecek!

C’ler coğunluktaysa

Siz tam bir meleksiniz!

Eşiniz ne yaparsa yapsın, ister sizi gormezden gelsin, ister sizi terslesin, sakinliğinizden hicbir şey kaybetmiyorsunuz. Sinirlerinize daima hakim oluyor, onun bir şekilde suyuna gitmeye calışıyor ve bunun ustesinden de geliyorsunuz. Yapıcı bir kadın olmanız her ne kadar eşinize iyi gelse de, bizim onerimiz kendinizi bu kadar ezdirmemeniz ve kendi kurallarınızı da koyabilmeniz yonunde olacaktır. Aksi halde ruhen yorulduğunuz hissedebilirsiniz.