İZMİR'de, salgın nedeniyle hafta sonu uygulanan 56 saatlik kısıtlamadan muaf olan balıkcı esnafı, muşterileri icin tezgahlarında taze balık bulundurdu. Balıkcılar mevsimi gereği en fazla sarıkanat ile cinekopu kilosu 40-50 lira arasında sattıklarını soyledi.
Balıkcı esnafı, koronavirus salgınının onune gecmek amacıyla hafta sonları uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Balıkcılar, 10.00-17.00 saatleri arasında tezgahlarını acabildi. Vatandaşların, evlerine yurume mesafesindeki balıkcılardan alışveriş yapabileceğine dair kararın ardından esnaflar, hafta sonları da tezgahlarında ceşitli turlerdeki balığı hazır ettiler. Hafta sonu kısıtlamasının ilk gununde balık almak isteyen vatandaşların Karşıyakalı balıkcı esnafı yoğunluk oluşturduğunu soyledi.

Balıkcı Lokman Huseyin Uş, "Koronavirus sureci bize yaradı. Şu an denizcilikte bereketli bir sezonu yaşıyoruz. İşlerimiz de cok iyi. Cinekop, mezgit, kalamar gibi balık ceşitlerini dun cok sattık" dedi.Kendilerinin de balığı cok tukettiğini ifade eden Ercan Eliciek, "Koronavirus surecinde balık tuketilmesi lazım. Ben balık tukettiğim icin bu hastalıktan hic korkmuyorum. Herkes balık yesin. En sağlıklı şey balık. Bağışıklığı guclendiyor. Bu aralar sarıkanat ve cinekop cok satılıyor. Kilosu 40-50 TL arası değişiyor" dedi.Kısıtlama gununde balık satın almaya gelen Samet Kayış da şoyle konuştu: "Taze balığa kısıtlama surecinde ulaşmak zor. Taze balığa ulaştığımız icin memnunuz. Barbun, tekir, cinekop, hamsi, sardalya, kalamar balıklarını aldım".

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gokce ADAR