Fenerbahce Kulubunun erkek basketboldan sorumlu yonetim kurulu uyesi Sertac Komsuoğlu, seneyi sarı-lacivertli taraftarları mutlu edecek bir tabloyla tamamlayacaklarına inandığını soyledi.
FB TV'ye konuşan Komsuoğlu, THY Avrupa Ligi'nde kotu gidişlerine son vererek cıkışa gececeklerine inandığını belirtti.
Olympiakos mucadelesinin kendileri acısından onemine değinen Komsuoğlu, "Olympiakos macıyla cıkışa başlamak istiyoruz. Fenerbahce Beko'yla cok sayıda ismin anılması doğaldır cunku birincisi, bu sene geldiğimiz noktada maalesef ki Fenerbahce Beko her zaman gormek istediğimiz yerde değil. Ama ilginctir bu sıralamaya baktığınızda da tum takımlar arasında sadece 1-2 galibiyet fark var. Yani istediğimiz yere gelebilmemiz cok da zor değil. Fenerbahce Beko icin her zaman bu tip konular gundeme gelecektir." ifadelerini kullandı.
Geleceğe yatırım yaptıklarını aktaran Komsuoğlu, sozlerini şoyle surdurdu:
"Fenerbahce Beko'da gelecek yıllarda da oynayabilecek, Fenerbahce Beko'ya katma değer oluşturacak, kadroya artı değer katacak kişilere her zaman ilgimiz vardır. Ozellikle burada genc isimler diyorum, cunku bu bir surec. Biz 2023 yılında hedefimiz var dedik, bu 2022 yılında hedefimiz yok demek değil. Bunu derken şunu kastediyoruz; onumuzdeki yıllara gore oyuncu yatırımları yapacağız. Onumuzdeki yılların takımını gerek yerli gerek yabancı oyuncular olarak, yani bugunu kurtaralım, 6 aylık strateji izleyelim diye değil. Ben orada 2023 hedefi soylemişim. Zaten THY Avrupa Ligi'nde goruyorsunuz, macları seyrediyorsunuz. Bu yıl belki pandeminin etkisi belki salonların boş olmasının etkisiyle herkes herkesi yenebiliyor, cok surpriz sonuclar cıkabiliyor. Namağlup ligi bitirebilir denen takımlar şu anda 4-5 yenilgiye geldi."
THY Avrupa Ligi'nde bulundukları konumun gerekcesinin olmadığını da vurgulayan Komsuoğlu, sozlerini şoyle tamamladı:
"Biz Fenerbahce Beko'yuz, o zaman Fenerbahce Beko gibi davranmak zorundayız. İnşallah 2021 yılına hızlı başlayacağız ama once 2020 yılını hızlı kapatmamız lazım. Cok onemli 3 maca cıkacağız biz bu sene. Biz bu sezon oncelikle Turkiye Ligi'nde şampiyon olacağız ve THY Avrupa Ligi'nde de once ilk 8'i zorlayacağız, sonra gidebileceğimiz her yere gideceğiz. İnşallah sezon sonunda taraftarımızı mutlu eden bir tabloyla yılı tamamlayacağız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suha Gur