Muğla'da, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamasında, "Evde Kal, Spor Yap, Zinde Kal" kampanyası kapsamında, aileler cocuklarıyla spor yaptı.
İl Milli Eğitim Mudurluğunce, oğrenci ve velilere "Bu hafta sonu da evde kalıyoruz, ailece kitap okuyor, spor yapıyor ve hareketsiz kalmıyoruz" cağrısında bulunuldu.
Cağrıya kulak veren oğrenciler, sokağa cıkma kısıtlamasında aileleriyle birlikte spor yapma imkanı buldu.
Oğrencilerin gercekleştirdiği birbirinden farklı spor aktiviteleri, il ve ilce milli eğitim mudurluklerinin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
#Muglaevdekalsporyap etiketiyle paylaşılan fotoğraflar, sosyal medyada buyuk beğeni topladı.
İl Milli Eğitim Muduru Pervin Tore, sokağa cıkma kısıtlamasında mudurlukce planlanan etkinliklere ailelerin katılımından memnuniyet duyduklarını soyledi.
Cocukların evde aileleriyle birlikte kaliteli ve verimli zaman gecirmesine katkı sunmak amacıyla başlattıkları proje ve calışmaların başarıyla devam ettiğini belirten Tore, "Cocuklarımız sokağa cıkma kısıtlamasında, hem aileleriyle birlikte kitap okuyor hem spor yapıyor hem de eğleniyorlar. Zihinlerini ve bedenlerini zinde tutuyorlar. Bilincli velilerimiz sayesinde, oğrencilerimizin evde kaldıkları bu sureci en guzel şekilde değerlendiklerini gormek bizi cok mutlu ediyor." dedi.
Tore, #Muğlaevdekalkitapoku hashtagiyle yapılan paylaşımların da devam ettiğini hatırlattı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Osman Akca