BURSA'nın İznik ilcesinde bir sokak kopeği, av tufeği ile başından vurularak olduruldu. Olaya tanık olduğunu soyleyen Mehmet Barış Altopcu sokak kopeğini, komşusu avukat M.G.'nin tavuğunu boğduğu icin vurduğunu iddia etti.
Olay, sabah saatlerinde İznik ilcesinde meydana geldi. İddiaya gore, avukat olduğu belirtilen M.G., tavuğunu boğduğu gerekcesiyle sokak kopeğini başından vurarak oldurdu. Olayın ardından, komşusu Mehmet Barış Altopcu duruma tepki gosterdi. Kopeği vuran komşusu M.G.'nin kendisini de tehdit ettiğini iddia eden Altopcu, emniyete gidip suc duyurusunda bulundu.

Evde, kahvaltı sırasında iki el, silah sesi duyduğunu ve bunun uzerine dışarı cıktığını belirten Mehmet Barış Altopcu, "Hayvanın vurulduğunu, yere duştuğunu gordum. İlk başta bir arabadan ateş edildiğini duşundum, sonra karşı komşum avukat M.G.'nin, elinde tufek ile geldiğini gordum. Hayvanı niye vurduğunu sordum, bana tavuğunu boğduğunu soyledi. 'Bir tavuk icin bu hayvanın canına kast edilir mi, bu olacak şey mi?' dedim. Tufeği bana doğrultup, 'Git başımdan' dedi. 'Beni mi vuracaksın, burası dağ başı mı?' dedim. Sonra evine girdi. Hemen karakola giderek; hem '5199 sayılı kanuna muhalefetten', sokak hayvanını vurduğu icin hem de beni, 'olumle tehdit'ettiğinden dolayı suc duyurusunda bulundum" dedi.Altopcu, komşusunun av tezkeresinin olmasının sakıncalı olduğunu iddia ederek şunları soyledi: "Bu tip insanların, ruhsatlı silah taşıması yanlış. Bugun hayvana ateş eden, yarın da 'tavuğumu araba ile ezdi' diyerek insanı vurabilir. Etrafta da bir suru ev var, o mermi hayvana denk gelmeyip yanlışlıkla bir eve isabet edebilir, hatta bir insanın olumune sebep olabilirdi. İnanıyorum ki devletimiz, gerekli butun işlemleri yapıp elinden av tezkeresiyle silahını alacaktır. Bilindiği uzere av tufeklerinin arabada taşınırken bile icerisinde fişek bulundurması suc. Mahallede sokak kopeğine ateş edilmesi hic doğru değil." Şikayet uzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gurkan DURAL