Doğuştan gorme engelli ressam Eşref Armağan, Boyabatlı oğrencilerle cevrim ici bir araya geldi, oğrenciler icin resim cizdi.
Boyabat İlce Milli Eğitim Mudurluğunun destekleriyle, Şehit Ersoy Gursu Anadolu Lisesi Gorsel Sanatlar Oğretmeni Şebnem İnan koordinatorluğunde oğrencilerle buluşan ressam Armağan, hayatından bahsederek oğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Canlı olarak cizimler yapan Armağan, oğrencilere resim cizme ile ilgili bazı teknikleri de anlattı.
Oğrencilerin sorularını da cevaplayan Armağan, resim cizmeye, cisimlerin kabartmalarına dokunarak, eline alarak hissederek başladığını soyleyip, bir soru uzerine "Başarmak icin, azmedin, isteyin, yapacağım ben bunu deyin, o yeter " tavsiyesinde bulunup, oğretmenlerin ve oğrencilerinin sanata ve sanatcıya olan ilgilerinden duyduğunu memnuniyeti ifade etti.
Programı baştan sona izlediğini soyleyen Ataturk Ortaokulu oğrencisi Zeynep Turkmen, "İki saatin nasıl gectiğini anlayamadım, zevkle izledim. Asıl sanatın, gozle gorerek değil, hayal ederek olduğunu duşundum. Bizi unlu ressamımız Eşref Armağan ile canlı yayında buluşturan İlce Milli Eğitim Mudurumuz Osman Ozkan ve Şebnem İnan hocamıza cok teşekkur ediyorum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mahmut Coşkun