ADANA'nın Ceyhan ilcesinde muteahhitlik yapan Yusuf Doğan (34), 2019 yılında oto galeri işletmesi acarken donemin Belediye Başkan Yardımcısı ve şu anki başkan olan Hulya Erdem tarafından Ceyhanspor'a bağış adı altında para vermeye zorlandığını, istenilen miktarı vermediği icin de ruhsatlı iş yerinin sundurmasının usulsuz bir şekilde yıkıldığını iddia etti.
Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'suc işlemek amacıyla orgut kurmak, ruşvet ve irtikap' suclarından yurutulen soruşturma kapsamında, Yuksek Secim Kurulu (YSK) tarafından adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle mazbatası gecen mart ayında iptal edilen Ceyhan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu 23 kişi hakkında gozaltı kararı cıkarıldı.

Haklarında 'iletişimlerinin tespiti, dinlenmesi ve kaydedilmesi' kararı alındığı ve 5 Şubat'tan bu yana takip edildikleri oğrenilen şuphelilerin yakalanması icin İl Emniyet Mudurluğu Kacakcılık ve Organize Suclarla Mucadele Şube Mudurluğu (KOM) ile Ceyhan Emniyet Mudurluğu ekipleri, dun sabah, şafak vakti operasyon duzenledi. Ekipler, şuphelilerin evleri ile Ceyhan Belediyesi binasında, geniş caplı arama yaptı. Operasyonda CHP'li eski Belediye Başkanı Kadir Aydar ile mevcut başkan yardımcısı Cemal Gursel İlci, İmar ve Şehircilik Muduru Gul Derya Demir, belediye personeli Şevkat Acan, Halil Katıtaş, Mehmet Veysel Beştaş, CHP'li Meclis Uyesi Umut Topal, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ve muteahhitler Murat İnanır ile Metin D.'nin de aralarında bulunduğu 23 şupheli gozaltına alındı.'MADDİ-MANEVİ DAVA DA ACACAĞIM'Olayla ilgili soruşturma devam ederken gecmişte Ceyhan Belediyesi ile sorun yaşayıp mağdur olduğunu soyleyen iş insanları da ortaya cıktı. Ceyhan'da muteahhitlik yapan Yusuf Doğan, ilcede araba alıp satacağı yeni bir iş yeri actığını ve bu surecte iş yeri acma ruhsatı, elektrik-su aboneliği gibi gerekli belgelerini de tamamladığını kaydetti. Her şeyin sorunsuz ilerlediği bu surecte kendisine belediyeden 'Ceyhanspor'a 5-10 bin lira bağış yapacaksın' baskısı yapılmaya başlandığını iddia eden Doğan, "O donem şimdiki Ceyhan Belediye Başkanı Hulya Erdem, belediye başkan yardımcısıydı. Aynı zamanda Ceyhanspor Kulubu'nun de başkanlığını yurutuyordu. Beni bir gun telefonla aradı. Kulube bağış adı altında 5-10 bin lira arası bir para istedi. Bin 500 lira verebildim. Geri kalanını daha sonra vereceğimi soyledim ama veremedim. Bunun uzerine iş yerime onundeki sundurmadan dolayı ceza kesildi. Cezaya itiraz ettim. İtirazım uzerine Hulya Erdem bana 'Sen istediğimiz rakamı bize vermedin. Ben bu cezayı iptal edebilirdim ama etmiyorum 'dedi. Sonrasında zabıtalar tarafından iş yerim birkac kez muhurlendi. İtiraz ettim. Mahkemeye verdim. Belediyeye davet ettiler, gitmedim. Sonunda ekipler gelip iş yerimin onundeki sundurmayı usulsuz bir şekilde yıktı. Bu işin sonunda davayı kazanacağıma inanıyorum. Buna ek olarak da maddi-manevi tazminat davası acacağım" diye konuştu.'PARAYI VERMEZSEN ONUNE TAŞ KOYARLAR'Kendisinden bağış adı altında para talep edildiği surecte Ceyhan'daki başka bir muttehittin yanına geldiğini ve kendisini para vermesi konusunda uyardığını iddia eden Doğan, şoyle dedi: "Elindeki makbuzu gosterdi. 15 bin lira odemiş. Bu arkadaş zaten belediyeden ceşitli işler almak icin uğraşan biriydi. Bana 'biz konuştuk, herkese bir miktar yazdık. Sana da duşen bu kadar. Bunu vermezsen işlerin yurumez, onune taş koyarlar' gibi şeyler soyledi. Daha sonra duydum ki iş yerimin sundurması yıkılınca 'iyi oldu, ben onu uyarmıştım' demiş. Kendisinin işleri ise gayet guzel yurudu."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Can CELİK