BALIKESİR'in Edremit ilcesinde 1,5 yıl once gittiği doktorda kanser olduğunu oğrenen Beste Acar (26), kemoterapi tedavisinde saclarının dokuleceğini ya da olmeden once gelinlik giyemeyeceğini duşundu. Ancak kendisini bırakmayarak hastalıklı mucadeleye başlayan Beste, savaşını da herkese gostermek icin arkadaşı Fulya Tezer'in kamerasının karşısına gecip kısa film cekti. Filmin adını da 'Kanserle Dans' koydu. Edremit ilcesinde annesi ve kız kardeşiyle yaşayan Beste Acar, 15 yıl once gittiği doktor kontrolunde kanserle tanıştı. Kotu haberi ilk duyduğunda uzulerek 10 dakika boyunca ağladığını anlatan Beste Acar, annesinin daha fazla ağlaması uzerine o an itibariyle ağlamayı bıraktığını belirterek, "Ben yıkılırsam, herkes yıkılacakmış gibi geldi. Ben yıkılmamayı tercih ettim. Cunku yaşamayı cok seviyorum ve bu hastalık ne kadar yıkılırsan, o kadar bedenini sarıyor" dedi.

Gecen yıl aralık ayında Beste Acar hayalindeki gibi saclarını ordurup, gelinlik giyerek, Fulya Tezer'in kamerasının karşısına gecti. 'Kanserle Dans' adını verdikleri filmde dans edip, eğlendi. Enerjik goruntusuyle kısa filmde kanserle mucadelesini anlattı. Beste Acar ile arkadaşı Fulya Tezer, Kazdağları'nda cektikleri 2 dakika 40 saniyelik kısa filmi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Takipcileri, Beste Acar'ın kanserle mucadelesini takdir edip, kısa filme cok sayıda beğeni bıraktı. 'KANSER BENİ AYAĞA KALDIRDI'Onkoloji hastanesine ilk girdiğinde kendisini bir karanlığın icine giriyormuş gibi hissettiğini anlatan Beste Acar, "İceride herkes ağlıyor, cok mutsuz. Profesor beni ilk gorduğunde 'Bunun adı kanser ve her şeyi beklemek zorundasınız' demişti. O zaman da uzulmedim. Dediğim gibi uzulursem, bunun bedenimi saracağını biliyordum ve ben olmek istemiyorum; hala istemiyorum. Ameliyat oldum. Ameliyatım başarılı gecti. Daha sonrasında herhangi bir kemoterapi, radyoterapi gormedim. Cok şukur, şu anda da kontrollu bir şekilde devam ediyoruz. Beni gercekten kanser dizlerimin uzerine cokertmedi. Beni ayağa kaldırdı, beni silkeledi. 'Yaşıyorsun ve durma koş' dedi. Kendime bu soruyu sordum? Yarın, hayatının biteceğini soyleselerdi ne yapardın? Ben o gunden beri kendime bu soruyu sordum. Hayal ettiğim ne varsa, yapabileceğim ne varsa onu yapmak icin gayret ediyorum. Olume değil, yaşama sarılıyorum" diye konuştu.'KANSER AH, VAH, TUH DENİLECEK BİR HASTALIK DEĞİL'Arkadaşı Fulya Tezer'in buyuk bir destekcisi olduğunu soyleyen Beste Acar, sozlerini şu şekilde surdurdu: "O benim ayakta durduğumu gorunce daha da duygulandı. Dedim ki, bunu herkes bilmeli ve gormeli. Kanserin ah, vah, tuh denilecek bir hastalık olmadığını, herkesin ayakta durması gerektiğini, mutlu olması gerektiğini, kendi kendine mutlu olmayı oğrenmesi gerektiğini duşunduk. Bunu gostermek istedik insanlara. Bu sureci cok daha ağır geciren insanlar var. Kısa bir video cekmek istedik. Doktor; 'Bunun adı kanser, başına her şey gelebilir' deyince, ilk once saclarımı ordurdum. Kemoterapi gorursem saclarımın dokuleceğini ve orduremeyeceğimi duşundum. Bir daha gelinlik giyemeyeceğimi duşundum ve bu yuzden gelinlik giymek istedim ve o gun alabildiğince eğlendim. Klipte surekli dans ettim ve kanserle de dans ediyorum. O beni yenemez. Şu an iyiyim, doktor kontrollerim devam ediyor. Ama şu an gayet iyiyim."'İSTEYEN TUM KANSER HASTALARINA CEKİM YAPARIM'Beste Acar'ın can dostu fotoğrafcı Fulya Tezer, bu hastalığın daha farklı bir yuzu olduğunu insanlara gostermek ve farklılık yaratmak istediklerini soyledi. Tezer, "Diğer kanser hastalarına da acık bir cağrıdır. Kanserle mucadele eden butun kalplere, elimden gelen fotoğraf ve videoyla onlara cok guzel hatıralar bırakmak istiyoruz. Yaşadığım surece kanser hastalarına fotoğraf ve video cekimi hediyem olacaktır" "dedi.

- BalıkesirKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Abdulkadir AYDINIŞIK