Azerbaycanlı sanatcı Azerin, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve yurt dışında cektiği fotoğrafları inceleyen Azerin, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde 3 fotoğraf icin oy kullandı.
Haber kategorisinde Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Gence kentine saldırısında hayatını kaybeden ve babası cephede olan bir cocuğun dayısının, yeğeninin naaşına sarılarak gozyaşı doktuğu anı gosteren Onur Coban'ın "Gence'de yeğene veda" başlıklı fotoğrafına oy veren Azerin, yaşam kategorisinde Muhammed Said'in "Muhammed bebeğin mutluluğu", sporda ise Fecri Barlık'ın "Lastiklerden voleybol sahası" adlı fotoğraflarını secti.
Ermenistan'ın Gence'ye saldırı duzenlediği gun insanlığın olduğunu duşunduğunu belirten Azerin, "Bu fotoğrafı ilk defa gorduğumde ve şimdi de aynı heyecanı yaşıyorum. Cunku benim icin o gun insanlık olmuştu, dunya bitmişti. Bir şey anladım ateş yalnızca duştuğu yeri yakmıyor, biz insanların da kalbine duşuyor, bizi de yakıyor. Bu nedenle bu fotoğrafa oy verdim." dedi.
AA'nın yılın fotoğrafları oylamasının cok onemli bir proje olduğunu dile getiren Azerin, şoyle devam etti:
"Anadolu Ajansına bu konuda teşekkur ediyorum. Cunku duşunuyorum ki bu cok onemli bir projedir. Neden? Cunku biz buradan dunyaya bir insanlık dersi vermiş oluyoruz. Dunyayı merhamet, hoşgoru ve sevgi kurtaracak. Bu sevgiyi bugun butun dunyaya bir daha aşılayan Turkiye Cumhuriyeti'dir. Turkiye bu coğrafyada herkese el uzatıyor ve mazlumun yanında, zalimin karşısında olan dunyadaki haklıların sesini duyuran Turkiye Cumhuriyeti'nin sırtı yere gelmeyecek. Allah yar ve yardımcısı olsun Turkiye Cumhuriyeti Devletinin."
Anadolu Ajansının, Azerbaycan halkının haklı mucadelesini dunyaya duyurduğunun altını cizen Azerin, "Anadolu Ajansına ayrıca teşekkur etmek istiyorum. Cunku Azerbaycan'ın haklı, adaletli davasında, Karabağ'ı yeniden yurt edinmesinde, zaferinde Anadolu Ajansının buyuk bir payı var. Cunku butun savaş doneminde Azerbaycan halkının, devletinin yanında oldu, haklı davasını dunyaya haykırdı. Onun icin Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kemal Ceylan