ANKARA'nın Sincan ilcesinde, site yonetimi ile apartman yoneticisi arasında doğal gaz konusundaki anlaşmazlık nedeniyle 55 dairelik binada oturanlar, 2 yıldır ısınamıyor. Daha cok engelli ve yaşlı kişilerin dairelerinin olduğu binadakiler, elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya calışırken, sorunun cozulmesini istedi.
Sincan'a bağlı Yenikent Mahallesi'ndeki 7 katlı apartmanın yoneticisi Murat Kılıcer, site yonetiminin aidat toplayıp, binaya hizmet vermediğini one surerek, apartmanı kendisini yonetmek istedi. Apartman sakinleriyle 2 yıl once goruşerek, curuyen doğal gaz kazanını sokturen Kılıcer, her daireye kombi taktırmak icin başvuruda bulundu. İddiaya gore, site yonetimi, Kılıcer'in bina sakinlerinden bu gerekceyle para toplama yetkisinin bulunmadığını belirtip, dairelere kombi takılmasına engel oldu. Apartman yoneticisi ve site yonetimi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 55 dairelik binada oturan ve coğunluğu engelli ile yaşlılardan oluşan onlarca kişi, ısınamadığı icin mağdur oldu. Evlerinde battaniyeler ile oturan ve elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya calışan kişiler, sorunun bir an once cozume kavuşturulmasını istedi.

'BİNA VE SİTE YONETİMİ ANLAŞAMIYOR, ARADA BİZ KALIYORUZ'Bina sakinlerinden Behiye Avak (65), iki yonetimin anlaşamaması nedeniyle arada kaldıklarını belirterek, "Burası merkezi sistemle ısınıyordu. Guzel bir şekilde yanıyordu, her taraf ısınıyordu. Sonra bir saat taktılar. Kimi yatırdı kimi yatırmadı. Sonra 'Kombi taktıralım' dediler. Murat geldi, 'Ben taktıracağım' diyor, yonetim gelip 'Biz taktıracağız' diyor. İkisi de anlaşamıyor. Arada biz kalıyoruz. Murat taktırmaya calışmış, yonetim şikayet edince yarım bir şekilde kalmış" dedi.'MAHKEME YETKİYİ BANA VERDİ'Apartman yoneticisi Murat Kılıcer ise mahkemeye başvurduğunu ve bina yonetiminin sadece kendisine ait olduğunu belirterek,"2 yıl once doğal gaz kazanımız arızalıydı. Masrafı 80 bin lira tutuyordu. 'Bu kadar masraf etmektense sokup kombi taktıralım' dedik. Binamızda kombi icin karar verdik. Merkezi kazanı sokturdum. Kısmen birkac daireye boru doşendi. Fakat site yonetimi mahkeme kararı olmasına rağmen 'Kombi taktıramazsınız yetki bizde' diyerek engel oldular. Kombicilerle sozleşme yaptık ama mahkeme yetki vermesine rağmen site yonetimi binadakilere toplu mesajlar atıyor. 'Murat zorla para topluyor', 'Elindeki defter sahte' gibi cumlelerle insanları aldatıyorlar" diye konuştu.'KAZANI PARCALAYIP HURDACIYA SATTI'Site yoneticisi Senem Arslan ise apartman yoneticisi Murat Kılıcer'i suclayarak, "Biz defalarca hizmet vermeye calıştık. Temizlik hizmetini kesti, kapıcılarımızı darbetti. Butun bu olanların sebebi kendisi. Doğal gaz kazanına kendisi zarar verdi. Sonra da kazanı parcalayıp hurdacıya sattı. Onun hakkında da şikayetimiz oldu. Kazanların yanmamasının sebebi bu. Orada kat malikleri kendi haklarını kendileri koruyacaklar. Murat Kılıcer'in oradan tahliyesi icin dava actım" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı