Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde evlat nobeti tutan aileler, sokağa cıkma kısıtlamasında da eylemlerini kaldıkları otelde surduruyor.

Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemi yapan aileler, İcişleri Bakanlığı tarafından duyurulan ve tum yurtta uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle eylemlerine HDP onundeki cadır yerine kaldıkları otelde devam ediyor. Sokağa cıkma kısıtlamasının 2'nci gununde HDP onundeki cadıra gidemeyen aileler, eylemlerini kaldıkları otelin toplantı salonunda surdurdu. Hakkari'nin Yuksekova ilcesinde 2015 yılında 14 yaşında Kur'an kursuna giderken kacırılan oğlu Hamza icin eyleme devam eden anne Zumrut Salim, 5 yıldır oğlunun hasretini cektiğini, kısıtlama da olsa eylemini kaldığı otelde surdureceğini soyledi. Salim, "Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. 5 senedir benim oğlum gitmiş, ne bir haber ne bir cevap aldım. Hastalık, soğuk, camur demeden eylemimize devam ettik. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Oğlum da beni goruyor ve izliyorsa donup gelsin. Oğlum arkadaşlarınla birlikte kac gel, guvenlik guclerine teslim ol" dedi. - DİYARBAKIR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı