Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oğretmenleri ve gonullu oğrencilerinin yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinde uretimine başladığı maske ve dezenfektan "Teknik40" adıyla markalaştı.
Salgının başladığı andan itibaren tatil gunlerinde bile dezenfektan ve maske uretimine devam eden oğretmen ve oğrenciler, Kırşehir başta olmak uzere Yozgat, Nevşehir gibi civar illerin de ihtiyaclarının karşılanmasına katkı yaptı.

Urettiği maske ve dezenfektanla sağlık kurumları, okullar ve fabrikaların ihtiyacının buyuk bolumunu karşılayan okulun urunleri, "Teknik40" ismiyle markalaştı.
Okulun ismindeki "teknik" ve Kırşehir'in plaka numarasının birleşimiyle oluşturulan markanın patenti icin Turk Standartları Enstitusune başvuru yapıldı.
Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muduru Turan Altıok, AA muhabirine, salgının ilk gunlerinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığının planlaması dahilinde Kırşehir'de Kovid-19 mucadelesine katkı verdiklerini soyledi.
Gerekli izinleri alarak oğretmenler ve gonullu oğrencilerle dezenfektan ve maske uretimine başladıklarını anlatan Altıok, eğitimlerini de aksatmadan uretimde 10 ayda buyuk bir mesafe kat ettiklerini dile getirdi.
200 tonun uzerinde dezenfektan uretimi yapıldı
Mart ayından itibaren okulda ciddi calışmalar yapıldığını 200 tonun uzerinde dezenfektan ve 1 milyon 115 bin adet de cerrahi maske ureterek koronavirus salgını surecinde devletin mucadelesine destek sağladıklarına dikkati ceken Altıok, "Mesleki ve teknik eğitime verdiği desteklerden dolayı bakanımıza teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Altıok, maske ve dezenfektan urunlerinin cok beğenilmesi ve talep gormesiyle marka oluşturmaya karar verdiklerine dile getirerek, şunları kaydetti:
"Pandemi surecinin başlamasıyla urettiğimiz urunlere bir marka oluşturmak istedik. Meslek lisesi olmamız nedeniyle markamıza 'Teknik40' ismini verdik. Okulumuzun adındaki teknik kelimesiyle ilimizin plakasını birleştirdik. Markamızın ismini oğrencilerimiz, oğretmenlerimiz ve idarecilerimizle belirledik. Urunlerimizi 'Teknik40' olarak piyasaya veriyoruz. Butun guvenlik ve kalite belgelerini de aldık. Daha guvenli bir şekilde urunlerimizi piyasaya veriyoruz. Patent başvurumuzu da yaptık. Yakın zamanda sonuclanır. "
Kimya Teknolojisi Alanı Oğretmeni İsmail Arık da okul olarak kendi markalarıyla hem oğrencilere eğitim vermenin hem de uretim yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını soyledi.
Salgın başladığında el dezenfektanının yuksek fiyatlardan satıldığını hatırlatan Arık, mayıs ayından itibaren uretime gecerek daha duşuk fiyatlara uretim yaptıklarını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Yıldız