Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının engellilerin hayatını kolaylaştıran tasarım, urun, proje ve uygulamaları desteklemek icin duzenlediği "Erişilebilirlik Odulleri" yarışmasına 1075 başvuru yapıldı.
Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamaya gore, Erişilebilirlik Odulleri icin "Erişilebilir Tasarımlar ve Urunler", "Erişilebilir Dijital Uygulamalar", "Erişilebilir Kamu ve Kurum Kuruluşları", "Erişilebilir Universiteler", "Erişilebilir Yerel Yonetim Hizmetleri", "Erişilebilir İşyerleri", "Erişilebilirlik Sosyal Sorumluluk Projeleri", "Erişilebilirlik Alanında Bilimsel Calışmalar ve Projeler" ve "Erişilebilir Medya İceriği" olmak uzere 9 ayrı kategoride başvurular alındı.

Bu yıl yoğun ilgi goren odullere 1075 başvuru yapıldı. En fazla başvuru "Erişilebilirlik Sosyal Sorumluluk Projeleri", "Erişilebilir Tasarımlar ve Urunler" ve "Erişilebilir Kamu Kurum ve Kuruluşları" kategorilerinde gercekleşti.
Farklı kesimlerden oluşan juri başvuruları değerlendirmeye başladı.
50 bini aşkın oy kullanıldı
Başvuru sırasında halk oylamasına katılım talebi bulunup bulunmadığı da başvuru yapanlara soruldu. Katılmak isteyenlerin sisteme eklediği videolar halk oylamasına acıldı.
31 Aralık'a kadar devam edecek halk oylaması icin başvurulara ait videolar "erisilebilirlik.ailevecalisma.gov.tr" internet sitesinde kamuoyuna sunuldu. Dort gunde halk oylamasında 50 bini aşkın oy kullanıldı.
"Erişilebilir Turkiye, Engelsiz Yaşam icin ben de buradayım"
Ote yandan Erişilebilirlik Odulleri kapsamında tanıtım kampanyası duzenlenerek tamamen erişilebilir (işaret dili tercumeli, yazılı ve sesli betimlemeli) gonderilerle sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapılıyor.
Hazırlanan basılı ya da dijital afiş ve billboardlar tum illerde kullanılırken, futbol, voleybol ve basketbol musabakalarında basılı/dijital pankartlar yayımlandı.
TV ve radyo spotları RTUK aracılığıyla yayın kanallarına iletilmek suretiyle kamuoyu tanıtımı gercekleştirildi ve yayınlanmaya başlandı.
Bu tanıtımlar kapsamında, unlu oyuncular ve sunucuların "Erişilebilir Turkiye, Engelsiz Yaşam icin ben de buradayım" videoları cekerek katkıda bulunmaları sağlandı.
İsteyen herkes "Erişilebilir Turkiye, Engelsiz Yaşam icin ben de buradayım" sloganını soylediği videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak kampanyaya katkı sağlayabilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozcan Yıldırım