Ağrı'da trafo merkezine kacan topu alırken kablolara teması sonucu iki kolu ve vucudunun ceşitli yerlerinde yanıklar oluşan 13 yaşındaki Muhammet Abdullah Tuğan, yaşadığı korkuyu unutamıyor.
Kent merkezindeki Fatih Mahallesi'nde yaşayan 7. sınıf oğrencisi Muhammet Abdullah Tuğan (13), bir sure once arkadaşlarıyla futbol macı yaptı.

Mahalle yakınındaki trafo merkezine kacan topu cıkarmaya calışan Tuğan, bu sırada icerideki elektrik kablolarına temasıyla akıma kapıldı.
İki kolu ve vucudunun ceşitli yerlerinde yanıklar oluşan Tuğan, arkadaşlarının durumu ailesine ve 112 Acil Servis ekiplerine haber vermesi uzerine Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Burada yapılan ilk mudahale sonrası Tuğan, Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine sevk edildi.
- İyileşeceği gunu umutla bekliyor
Tedavisi suren ve yaşadığı korkuyu unutamayan Tuğan, hem iyileşeceği gunu umutla bekliyor hem de yaşıtlarının bu tarz yerlerden uzak durmasını istiyor.
Muhammet Abdullah Tuğan, AA muhabirine, amcasının cocukları ve arkadaşlarıyla mahallede top oynadıklarını belirterek, "Topumuz mahalledeki trafo merkezine kactı. Arkadaşlarım topu almak istemeyince almaya gittim. İceri girdiğimde elektrik carptı." dedi.
Olay sonrası şok gecirip bayıldığını ve başka bir şey hatırlamadığını ifade eden Tuğan, ambulansla hastaneye kaldırıldığını anlattı.
"Bir daha trafo gorsem yanına yaklaşmayı bırak, yakınından bile gecmem"
Tuğan, yaşadığı olayın etkisinden kurtulamadığını ve adeta bu olayın kabusu haline geldiğini dile getirerek, "Hastaneye ilk geldiğim gunlerde cok ağrım ve sızım vardı. Dikkatsizliğim yuzunden oldu, tehlike olacağını duşunemedim. 'Topu alayım' derken az kalsın canımdan oluyordum. Cocuklar boyle yerlerden uzak dursun. Bir daha trafo gorsem yanına yaklaşmayı bırak, yakınından bile gecmem." diye konuştu.
Tuğan'ın dayısı Bilal Gocen de yeğeninin olayın etkisinden kurtulamadığını anlattı.
Yeğeninin başına gelen olaya cok uzulduklerini anlatan Gocen, şoyle konuştu:
"Trafo odasında gerilim hattı da varmış. Bunlar cocuk, trafo odasına girdiğinde başlarına ne geleceğini bilemeyebilir. Elektriğe carpılması sonucu kolları ve ayak bileklerinden ağır hasar alan yeğenim bu olaydan cok etkilendi."
Gocen, Muhammet Tuğan'ın başına gelen olayın başka cocukların başına gelmemesi icin bu konularda herkesin dikkatli ve duyarlı olmalarını isteyerek, Erzurum Şehir Hastanesi yonetimi ve Yanık Tedavi Merkezi doktorlarına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkur etti.
Yanık Tedavi Merkezi doktorlarından Onur Ceylan da derin yanıkları olan Tuğan'ı yakından takip ettiklerini belirterek, medikal tedavileri sonucu Tuğan'ın sağlığına kavuştuğunu ve kısa surede taburcu edeceklerini ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sagip Sezginer